Izdota neredzīgas dzejnieces skaitāmpantiņu grāmata bērniem, grāmata pieejama bez maksas

“Alfabēta un ciparu skaitāmpantiņi” ir neredzīgās dzejnieces Laimas Locānes pirmā grāmata, kas īpaši noderīga pirmsskolas vecuma bērniem – alfabēta un ciparu apgūšanai. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Alfabēta un ciparu skaitāmpantiņi” ir krāsaini mīļa bērnu grāmata, kas 2 000 eksemplāros izdota šā gada februārī. Publiskajām bibliotēkām, pirmsskolas iestādēm un sākumskolām grāmata ir pieejama bez maksas, kā arī ikviens interesents to bez maksas var lejupielādēt no ģimenes portāla www.mammamuntetiem.lv, kur tā ievietota rakstu sadaļā Bērns

 

Grāmatā iekļauti katram alfabēta burtam veltīti skaitāmpantiņi un 10 pantiņi cipariem. Grāmata ilustrēta ar mākslinieka Dāvja Nores zīmējumiem. Grāmatas izdošanu ierosinājusi un finansiāli atbalstījusi bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri. 

 

“Turot rokās savu pirmo grāmatiņu, varu teikt – nevajag kautrēties no saviem sapņiem un klusajām iecerēm!” par sava sapņa īstenošanos gandarīta ir grāmatas autore Laima Locāne. Skaitāmpantiņus viņa uzrakstījusi, kad viņas trešais bērns – meita Annija – uzsāka bērnudārza gaitas, tas ir, pirms  pieciem sešiem gadiem. “Literatūra man vienmēr ir bijusi mīļa, tāpēc, gādājām grāmatas, un lielā meita lasīja mazajai. Klausījos un domāju – tulkotās grāmatas īsti nav piemērotas latviešu bērniem. Un nolēmu uzrakstīt skaitāmpantiņus – kur katrā pantiņā visi vārdi sākas ar vienu alfabēta burtu. Lai maziem bērniem vieglāk saklausīt un mācīties alfabētu. Manī mājoja cerība, ka reiz manus pantiņus varētu izdot grāmatā. Un mans sapnis piepildījās negaidīti – atbalsts nāca no tādas puses, par kuru pat nebiju domājusi,” par sava sapņa īstenošanos stāsta grāmatas autore Laima Locāne. 

Tulkotās grāmatas īsti nav piemērotas latviešu bērniem. Un nolēmu uzrakstīt skaitāmpantiņus – kur katrā pantiņā visi vārdi sākas ar vienu alfabēta burtu.

Dzejniece Laima Locāne dzīvo Rīgā, neredzīgo ciematiņā Juglā. Pirms vairāk nekā 10 gadiem tur ar Laimu iepazinās Linda Abu Meri (tobrīd Mūrniece), kas uz neredzīgo ciematiņu bija norīkota, lai stāstītu par topošo partiju “Jaunais laiks”. “Apzinīgi stāstīju, organizēju neredzīgajiem speciāli pielāgotus luksoforus pilsētas centrā, remontēju ciematiņa radio istabu, un tik ļoti pieradu pie apkārtējiem, ka sāku tur braukt bez īpaša iemesla. Padzert tēju, satikt draugus un priecāties par to, ka viņi ir daudz labestīgāki par tiem, kuriem dzīve neko nav atņēmusi. Daudzus gadus ar savu izturību šie cilvēki bija mans spēka avots grūtajos brīžos,” saistību ar dzejnieci stāsta Linda Abu Meri. 

 

Reklāma
Reklāma

“Tāpat kā toreiz, arī šodien Juglas ciematiņā par neredzīgajiem cilvēkiem ir atbildīgs Pēteris Locāns. Pagājušajā vasarā kārtējā viesošanās reizē Pētera mājās viņa sieva Laima parādīja pašsacerētus dzejolīšus – izdrukātus uz A4 lapām. Pantiņos tik krāsaini aprakstīta dzīve, ka likās - Laima redz. Viņa skumji noteica, ka aprakstīto atceras no bērnības, jo tad vēl nedaudz redzējusi. Todien apsolīju sev, ka Laimai grāmatiņa būs. Un tā ir tapusi. Pateicoties maniem darba devējiem Azerbaidžānā - “Benkons MMC Latvijas filiāle” - un nodibinājumam “Fonds Mammām un Tētiem”. Kā apliecinājums tam, ka viss izdodas, ja ļoti vēlas,” teic Linda Abu Meri. 

 

Grāmatu “Alfabēta un ciparu skaitāmpantiņi” izdevis nodibinājums “Fonds Mammām un Tētiem”. Visas pieejamās bezmaksas grāmatiņas ir jau izdalītas! Grāmatiņu lejuplādē spiežot šeit!

 

Alfabēta un ciparu skaitāmpantiņi. Laima Locāne

 

Informāciju sagatavoja: nodibinājums “Fonds Mammām un Tētiem”