Ikdienišķā apskaidrība. Ceļš uz laimi modernajā pasaulē

“Jāņa Rozes apgāds” klajā laidis Viņa Svētības Gjalvanga Drukpas grāmatu “Ikdienišķā apskaidrība”. Modernās pasaules straujajā dzīves ritmā ir viegli pazaudēt saikni ar dzīvi, ticību apkārtējai pasaulei un galu galā arī pašam sev, turklāt viens no lielākajiem mūsdienu pasaules kārdinājumiem ir meklēt laimi, labsajūtu un dzīves piepildījumu ārpus sevis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autori aicina atcerēties sen zināmo patiesību, ka viss vajadzīgais mums jau ir – tikai jāzina, kā to likt lietā. Ikviens no mums var nodzīvot laimīgu un garīgi piepildītu dzīvi.

Viņa Svētība Gjalvangs Drukpa ir budisma Drukpas virziena vadītājs. Šī budisma skola aizsākās tūkstoš gadus atpakaļ Indijā un izplatījās visos Himalaju reģionos, bet mūsdienās Drukpas retrīta centri ir atrodami visā Eiropā, Āzijā un Amerikā.
Mācot cilvēkus visā pasaulē jau vairāk nekā 30 gadus, Viņa Svētība Gjalvangs Drukpa uzsācis neskaitāmus labdarības projektus, apliecinot Drukpa mācības galveno – kalpošanas vēsti. Viņa Svētība ir dibinājis starptautisko humanitāro organizāciju Live to Love, lai veicinātu piecus modernās līdzcietības virzienus: vides aizsardzību, neatliekamo palīdzību, izglītību, medicīnas pakalpojumus un kultūras mantojuma saglabāšanu. Par realizētajiem projektiem visās šajās kategorijās Viņa Svētībai 2010. gada septembrī Ņujorkā tika piešķirta ANO Millenium Development Goals balva, bet 2011. gada decembrī arī Green Hero balva, ko Indijā, Ņūdeli, pasniedza Indijas prezidente Pratibha Devisingha Patila.
    
“Ir viegli uzskatīt, ka laimīgus mūs dara noteiktas lietas vai cilvēki, taču īstenībā laime vairāk ir mūsu atbilde vai reakcija, un tas ir iekšējs stāvoklis. Ārējās lietas ir tikai impulsi vai atbalsts, bet patiesās izjūtas rodas mūsu prātā un ķermenī.”
Viņa Svētība Gjalvangs Drukpa

No angļu valodas tulkojis Kristaps Šoriņš
Mākslinieks Aivars Plotka
Ieskaties: www.jr.lv

Reklāma
Reklāma