Piedzīvojumu grāmata bērniem – Kad Muzejā iespīd Mēness jeb Tobiass un draugi sargā Rīgas vēsturi

Izdevniecība „Liels un mazs” laiž klajā Jura Zvirgzdiņa piedzīvojumu grāmatu jaunākā skolas vecuma bērniem „Kad Muzejā iespīd Mēness jeb Tobiass un draugi sargā Rīgas vēsturi”, ko ilustrējusi Ingrīda Pičukāne.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad Muzejā iespīd Mēness jeb Tobiass un draugi sargā Rīgas vēsturi

Jautra un mazlietiņ briesmīga piedzīvojumu stāsta formā Juris Zvirgzdiņš vēsta bērniem par Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju un tā ekspozīciju, mudinot visu apskatīt savām acīm.

Rotaļu lācītis Tobiass, sunītis Fufū un vecais gudrais lācis Eliots ir lieli ceļotāji, bet nez kāpēc vēl nav bijuši mūsu pašu senajā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā! Nu draugi aizrautīgi pēta ekspozīciju – kamēr mazo rotaļu zvēru ķepas nogurst, un sameklējuši klusu stūrīti, viņi nolemj mazliet atpūsties.

Pamostoties apkārt jau valda tumsa, bet caur kamīnu slēgtajā muzejā iezogas divi savādi vīri – klaidoņi Jančuks un Dzeguze, kuriem bīstams tips, vārdā Būda, licis nozagt gleznu...


Grāmatas māksliniece Ingrīda Pičukāne radījusi stāstam ne mazāk aizraujošas ilustrācijas, kas veidotas oriģinālā tehnikā, izmantojot gan zīmējumu, gan muzejā uzņemtas fotogrāfijas, un ļauj iejusties naksnīgajos notikumos, vēstures un brīnumu pasaulē.

Izdevniecības “Liels un mazs” grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, specializētajā bērnu grāmatu veikalā “Grāmatu karuselis” T/C Spice, un citur.

Sekot izdevniecības jaunumiem var sociālajā tīklā twitter.com  https://twitter.com/lielsunmazs



 

Reklāma
Reklāma