Detektīvs bērniem pēc labākajām vācu tradīcijām!

Grāmata  ir par savdabīgu 12 gadus vecu zēnu Riko. Stāstā visi notikumi skatīti ar viņa acīm, un lasītājam tiek dota neparasta  iespēja izprast šāda zēna pasaules uztveri. Riko tēvs ir miris negadījumā makšķerējot, tādēļ viņš dzīvo divatā ar māti, kas ir naktskluba īpašniece. Savas dienas viņš aizvada, skatoties seriālus par misis Mārplu kopā  ar pavecu kaimiņieni un vērojot pārējos daudzdzīvokļu mājas iemītniekus. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

 

Par negaidītu dzīves pavērsienu kļūst  Rigatoni makarona atrašana uz ielas, kas izrādās aizsākums viņa draudzībai ar Oskaru. Drīz abi zēni ir ierauti piedzīvojumu virpulī un nokļūst uz pēdām bēdīgi slavenajam  Misteram 2000, kurš tiek apsūdzēts bērnu nolaupīšanā. Riko apjūk  ne pa jokam, taču pat dziļākās ēnas zaudē savu baisumu kopā ar Oskaru, kurš ir pilnīgs pretstats savam draugam — izveicīgs, gudrs un attapīgs. Tas ir stāsts par brīnišķīgas draudzības sākumu. Lai gan notikumi izklāstīti ar cisniski skarbu humoru, tomēr  netiek zaudēta arī sirsnība. Grāmata jau izdota 30 valodās un pavisam drīz būs pieejama arī Latvijas lasītājiem.

 

Reklāma
Reklāma

 Andreass Šteinhēfels ir dzimis 1962. gadā, strādā par tulkotāju, recenzentu un raksta scenārijus, taču galvenokārt viņš ir daudzu vairākkārt prēmētu bērnu un jaunatnes grāmatu autors, piemēram, “Pasaules vidus” (Die Mitte der Welt). Andreass Šteinhēfels ir 2009. gada Ēriha Kestnera balvas ieguvējs. Par grāmatu “Riko, Oskars un dziļākās ēnas”  viņš saņēmis arī katoļu bērnu un jaunatnes grāmatu balvu CORINE 2008 un Vācu jaunatnes literatūras balvu (Deutsche Jugendliteraturpreis).

 

Ienāc www.jumava.lv!