Jaunas bērnu grāmatas interesantai vasarai

Skolēnu vasaras brīvdienās Apgāds Zvaigzne ABC laiž klajā vairākas jaunas bērnu un pusaudžu grāmatas, kuru vidū katrs mazais lasītājs noteikti atradīs sev piemērotāko.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Grega dienasgrāmatas” cienītājus sajūsminās sērijas ietvaros iznākusī “Grega darbu grāmata”. Tā gan nav Grega piedzīvojumu sestā sērija (šo grāmatu gaidām iznākam rudenī), bet gan Grega stilā ieturēta pavisam īsta dienasgrāmata jeb darbu žurnāls, kurā katrs lasītājs var rakstīt un zīmēt pats savu vasaras piedzīvojumu komiksu. Nezini, kā rakstīt dienasgrāmatu? Gregs tev ir palīdzējis, daudzās lappusēs ierakstot savus ieteikumus un iesākot zīmēt komiksus, kurus tev atliks vien pabeigt.

 


Un kurš gan ir teicis, ka tikai amerikāņiem vien var būt savs Gregs? Ceļu pie lasītāja sāk arī kāda dienasgrāmata, kuras autors ir latviešu blēņdaris Jānis B. Viņš mācās pavisam parastas skolas piektajā klasē, viņam ir mamma, māšele, labākais draugs Gunārs, vairākas piekasīgas skolotājas un vesels bars pilnīgi nenormālu klasesbiedru. Ar mācīšanos Jānim iet kā pa celmiem, toties ar blēņām un izgāšanos (lielākoties – visas klases acu priekšā) gan viss ir vislabākajā kārtībā. Taču reiz viņa mērs ir pilns, un Jānis izlemj paveikt ko TĀDU, lai visa skola par viņu runātu vēl turpmākos divdesmit gadus. Kas gan ir ieplānots? Un vai Jānim izdosies? Par to lasi viņa paša zīmējumiem ilustrētajā “Palaidnību karaļa Jāņa B. dienasgrāmatā”! (Rakstīt Jānim gan piepalīdzēja Ogres latviešu valodas un literatūras skolotāja Ruta Skrebele.)


Lasītājus, kurus vilina noslēpumi un atklājumi, ieinteresēs Valda Rūmnieka pusaudžu romāns “Atnācēju noslēpums”, kurā turpinās grāmatā “Atnācēji” aizsākusies raibu raibo piedzīvojumu virtene. Trīs ziņkāri pusaudži, pavadot vasaru tepat Kurzemē, Ugāles pusē, nokļūst uz pēdām dīvainiem, fantastiskiem atradumiem , kas šķiet liecinām – mūs apciemojušas saprātīgas būtnes no citām planētām. Izrādās, ka šie atklājumi ir ne vien interesanti, bet arī bīstami. Notikumos jāiesaistās gan pašmāju, gan amerikāņu pētniekiem... kā gan tas viss beigsies?

Reklāma
Reklāma


Noslēpumu un fantastikas cienītājiem kā medusmaize būs arī latviešu autora Aivara Bērtuļa grāmata “Vecās baznīcas noslēpums”. Pavadot vasaru vecvecāku mājās, divi bērni – Bens un Betija – nejauši atrod  dīvainu priekšmetu – kristālu. Izrādās, ka tas ir neparasts, maģisks kristāls, jo ar tā palīdzību var ceļot gan laikā, gan telpā, sastapties ar pārdabiskām būtnēm un pat nokļūt bīstamās situācijās, kad nākas riskēt ar dzīvību. Bērnu acīm paveras gan Otrā pasaules kara notikumi Latvijā, gan Ēģiptes piramīdas, gan gluži cita galaktika un starpplanētu lidojumi. Tas taču ir ko vērts, vai ne? Bet kā nokļūt atpakaļ, ja brīnumainais atradums tiek pazaudēts?


Apgāds Zvaigzne ABC novēl visiem saviem lasītājiem aizraujošām grāmatām bagātu vasaru!