Krāšņa grāmata un DVD bērniem – par Lupatiņiem!

Ar bilžu grāmatu „Kā Lupatiņi mainījās” un DVD diskā izdotu animācijas filmu „Kā Lupatiņi mazgājās” ceļu pie mazajiem sāk bērnu kultūras projekts „Lupatiņi”. Tas top, sadarbojoties izdevniecībai “Liels un mazs” un animācijas studijai “Atom Art”, grāmatas un filmas scenārija autore ir Inese Zandere, mākslinieks Reinis Pētersons, filmas režisors Edmunds Jansons. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Jaunā izdevuma atvēršana notiks Kalnciemielas kvartāla tirdziņā 10.decembrī 14.00.

 

“Lupatiņi” ir stāsti par četriem auduma bērniņiem – Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. Lupatiņi lieliski prot spēlēties, bet daudz kas cits viņiem vēl jāiemācās – kā uzvesties pie galda, kā dalīties un mainīties ar rotaļlietām, kā iet vannā. Tas šķiet vienkārši tikai pieaugušajiem, bet ne mazajiem Lupatiņiem. 

Izmantojot savu bērna pieredzi un izpratni, rotaļu un iztēli, viņi mēģina tikt galā paši, bet, kad ar to ir par maz, palīgā nāk gudrais, pieaugušais Kaķis. Lupatiņu stāstos atspoguļojas bērniem labi pazīstami ikdienas notikumi un attiecības, stāsti tiek stāstīti no maza bērna skatu punkta, tie ir vienkārši uztverami un nesteidzīgi. 


Lupatiņu stāstos atspoguļojas bērniem labi pazīstami ikdienas notikumi un attiecības, stāsti tiek stāstīti no maza bērna skatu punkta, tie ir vienkārši uztverami un nesteidzīgi. 

Radošā grupa aktīvi strādā, lai „Lupatiņu” varoņi parādītos dažādos mūsdienīgos formātos – filmās, grāmatās, e-grāmatās, interneta epizodēs, spēlēs iphone un ipad formātam.


Skaties pirmo epizodi “Kā Lupatiņi šūpojās”

 

Izmantojot dažādus formātus, tiks veidota vienota “Lupatiņu” pasaule – izklaidējošs un izglītojošs kultūras projekts, kas piedāvā kvalitāti, iejūtību pret bērnu un labvēlības atmosfēru, lai vecāki bez bažām varētu ļaut saviem pirmskolas vecuma bērniem spēlēties un augt kopā ar “Lupatiņiem”.

Reklāma
Reklāma

 

Pirmajā publicētajā grāmatā “Kā Lupatiņi mainījās”, mazie varoņi, mainoties ar mantiņām, ierauga savā istabā sunīti Kamoliņu, bēbīti Podziņu un lielu tīģeri, bet filmiņā “Kā Lupatiņi mazgājās” viņi dodas mazgāties, sabīstas no vannas istabas Briesmoņa, iepazīstas ar Ūdentiņu un sacer Kaķim dziesmu par mazgāšanos. 

 

Lupatiņu multenes DVD.

 

Animācijas filma “Kā Lupatiņi mazgājās” jau piedzīvojusi pirmizrādi Latvijā festivālā “Berimors”, kā arī tikusi iekļauta prestižos festivālos ASV, Vācijā, Itālijā, Čehijā, Brazīlijā, Krievijā, Lietuvā, Singapūrā un citur. Filmiņa nominēta “Dienas” Gada balvai kultūrā un raidījuma “100g kultūras” gada balvai “Kilograms kultūras”.

 

Filmas tapšanu finansiāli atbalstījis Nacionālais Kino centrs, Rīgas Domes Kultūras pārvalde un Valsts Kultūrkapitāla fonds, grāmatas izdošanu - Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Izdevniecība “liels un mazs” un animācijas studija “Atom Art” aicina uz pirmā „Lupatiņu” izdevuma atvēršanu un filmiņas noskatīšanos Kalnciemielas kvartāla tirdziņā 10.decembrī 14.00. Bērni un vecāki varēs tikties ar “Lupatiņu” radošo komandu: rakstnieci Inesi Zanderi, režisoru Edmundu Jansonu, filmas un grāmatas mākslinieku Reini Pētersonu un komponistu Jēkabu Nīmani, kurš bērniem iemācīs filmas dziesmiņu “Pieci slapji gadi”. Par Lupatiņiem, kas atrodami katrā mājā, stāstīs Jaunā Rīgas teātra aktrise Baiba Broka.