Grāmata visu vecumu bērniem "Aizpilsētas stāsti"

Klajā nākusi grāmata Aizpilsētas stāsti. Izdevēji sola, ka tā būs saistoša dažādu vecumu lasītājiem, sākot ar jaunāko klašu skolēniem.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizpilsētas stāsti ir 15 īsu, autora ilustrētu stāstu krājums. Katrs stāsts vēsta par kādu dīvainu situāciju vai notikumu, kas atgadās ikdienišķajā priekšpilsētas pasaulē. Piemēram, šai klusajā vietā ierodas rieksta izmēra ārzemju apmaiņas students, liels jūras radījums parādās kādas mājas zālienā, kāda ģimene pati savā mājā atklāj nezināmu telpu, pa ielu lēni aiziet japāņu ūdenslīdējs vecā, slapjā skafandrā, pagalmu rotā koši krāsotas ballistiskās raķetes. Stāstu īstā tēma ir cilvēku reakcija uz notikumiem – kā viņi atklāj, pārprot vai izliekas neredzam to jēgu. Šona Tana iztēlē priekšpilsēta ir vieta, kurā iespējams jebkas, vieta, kur slēpjas neapzinātais. Autoru valdzina kontrasts starp ikdienišķo un neparasto, kas var uzjautrināt, izjaukt esošo kārtību, provocēt.
Grāmatas autors Šons Tans ir austrāliešu bērnu literatūras un grāmatu ilustrācijas lepnums. Viņš bija viens no šāgada Andersena balvas nominantiem, atkārtoti ir nominēts Astridas Lindgrēnes memoriālajai balvai. Kopš bērnības Šons Tans aizrāvies ar dzejoļu ilustrēšanu, jau pusaudža gados sācis ilustrēt fantastiku un šausmu stāstus preses izdevumos. Viņa ilustrācijas, kam raksturīga detaļu precizitāte, rada sajūtu, ka šīs fantāzijas pasaules ir pilnīgi reālas.
 

Reklāma
Reklāma