Konkurss vidusskolēniem ar iespēju laimēt stipendiju pat 700 eiro apmērā

Tuvojas 31. janvāris, līdz kuram ikviens Latvijas vidusskolēns var iesniegt darbu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) stipendiju konkursa “LVM Bioekonomikas skola” pirmajai kārtai. Šī gada konkursam darbi jāveido par tēmu – “Vai tava nākotne slēpjas kokos?"
Kopumā stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola” tiks piešķirtas 10 stipendijas: 700, 500, 300 un 100 eiro apjomā!

FOTO: Shutterstock.com

Kopumā stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola” tiks piešķirtas 10 stipendijas: 700, 500, 300 un 100 eiro apjomā!

Pirmās kārtas uzdevums ir iepazīt koksnes daudzveidīgo nozīmi bioekonomikā un atspoguļot radošajā darbā savu redzējumu par uzzināto – informatīvā plakātā, kas paredzēts to vienaudžu auditorijai. 

 

Otrā kārtā iekļuvušie dalībnieki februārī kopā ar meža nozares ekspertiem dosies izzinošā bieokonomikas ekspedīcijā, gūstot iedvesmu un rodot atbildes uz viņus interesējošajiem jautājumiem, lai jau drīzumā veidotu nākamo radošo darbu – video vēstījumu. Ekspedīciju vadīs dažādu profesiju pārstāvji – mežinieki, ķīmiķi, ekonomisti un citi, daloties savā pieredzē par daudzveidīgām mācību un karjeras iespējām bioekonomikā un koksnes biorafinēšanā.

 

“Ik gadu konkursa žūrija pārliecinās par to, cik radoši un motivēti ir Latvijas vidusskolu audzēkņi, veidojot gan interesantus informatīvos plakātus vienaudžiem, gan filmējot profesionāļu cienīgus video materiālus. Arī šoreiz aicinām jauniešus aizdomāties par koksnes lomu viņu nākotnē un to, kā bioekonomika un ilgtspējīga mežu apsaimniekošana var sniegt Latvijai ceļu uz enerģētisko neatkarību,” stāsta LVM Komunikācijas speciāliste Renāte Ribaka.

 

Jau 7 gadu jaunieši var izzināt meža resursu lomu vides problēmu risināšanā “LVM Bioekonomikas skolā”, kuru kopš 2017. gada organizē LVM sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, AS "Latvijas Finieris" un biedrību "Zaļās mājas". 

Reklāma
Reklāma

 

Dalība atvērta 10.–12. klašu vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem vecumā no 16 līdz 19 gadiem.

Sagatvoties konkursa pirmajai kārtai palīdzēs LVM podkāsts "Dabā gājējs", kurā ķīmijas institūta vadošais pētnieks stāsta par mācību un karjeras iespējām koksnes pārstrādē un tās nozīmē bioekonomikā, tai skaitā, džinsu biksēs un sejas krēmos. Podkāstu klausies ŠEIT

 

 

  • Kopumā stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola” tiks piešķirtas 10 stipendijas: 700, 500, 300 un 100 eiro apjomā! 
  • Stipendiju saņēmējus noteiks žūrija no AS "Latvijas valsts meži", Valsts izglītības satura centra, AS "Latvijas Finieris", biedrības "Zaļās mājas", asociācijas "Latvijas koks", kā arī Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta. 
  • Jaunums – šogad tiks nodalīta specbalva par labāko komunikāciju sociālajos tīklos.

Saistītie raksti