Jūrmalā sēro par nogalināto pusaudzi; dūrējs klusē, un sodīt viņu nevar

Jūrmalā Mežmalas pamatskolas skolēni, skolotāji un vecāki sēro par 6. klases skolnieku Maksimu, kura dzīvība izdzisa kautiņa laikā no naža vienaudža rokās. Šī slepkavība ir ārkārtējs notikums – gan dūrējam, gan upurim vien 13 gadu. Tagad pie sociālās aprūpes centra "Sprīdītis" Slokā, kurā dzīvo vainīgais pusaudzis, dežurē pašvaldības policija. Nolemts, ka dūrējs klātienē skolas solā neatgriezīsies un mācības turpinās attālināti, ziņo LTV "Panorāma".
Dzīvespriecīgs bērns! Maksims bija ļoti mīlīgs, jauks, saka skolas medmāsa.

FOTO: Ekrānuzņēmums

"Dzīvespriecīgs bērns! Maksims bija ļoti mīlīgs, jauks," saka skolas medmāsa.

Nogalinātais zēns Maksims mācījās Jūrmalas Mežmalas pamatskolā, bija jauks un atsaucīgs, dzīvoja ģimenē ar mammu.

 

"Dzīvespriecīgs bērns! Maksims bija ļoti mīlīgs, jauks. Tāds atbildīgs. Viņš vienmēr nāca pretī. Pazinu kopš pirmsskolas," saka skolas medmāsa Vita Vasiļjeva, kuras meita ir vienā vecumā ar Maksimu. Tagad viņa kā vecāku padomes locekle uzņēmusies savākt ziedojumus zēna ģimenei bērēm un atbalstam. 

 

Mežmalas pamatskolā vecāko klašu meitenes raud, starpbrīžos nav ierastās kņadas, bērni ir ļoti klusi. Maksima piemiņai aizdegta svece.

 

"Kā var justies droši? Uz ielas Jūrmalā ir nogalināts bērns! Tas ir neaptverami, man trūkst vārdu. Man sākas uztraukums un bailes. Un man kā mammai tagad ir bail laist bērnu uz treniņu," sacīja Vasiļjeva.

 

13 gadus vecais pusaudzis, no kura rokas mira Maksims, dzīvo aprūpes iestādē “Sprīdītis”. Pusaudzis mācījās skolā Pumpuros. Viņa vecākiem pārtrauktas aprūpes tiesības, tāpēc var teikt, ka viņa mamma ir ”Sprīdītis” vadītāja Sarmīte Grope. Tieši viņa ir aprūpes mājas "Sprīdītis" 15 audzēkņu aizbildne likuma priekšā. 

 

Reklāma
Reklāma

Pēc slepkavības klusums valda arī "Sprīdītī". Lai gan te strādājusi krīzes komanda, pusaudzis joprojām ne ar vienu nerunā.

 

Aprūpes mājas vadītāja atzīst, ka nav viegli, visi audzēkņi ir ar savu bagāžu, piedzīvojuši dažādu vardarbību. No viena atteikušies arī adoptētāji, un sajūta, ka neesi vajadzīgs pašiem tuvākajiem, pārvēršas agresijā pret visu pasauli.

 

Plašāk skaties LTV sižetā

 

Jūrmalas pašvaldības policijā skaidro, ka pēc liecinieces zvana notikuma vieta sasniegta trīs minūšu laikā. Diemžēl bijis jau par vēlu – 13 gadus vecais puisis atrasts bez dzīvības pazīmēm.

 

Tā kā dūrējam ir 13 gadi, viņu nevar ne tiesāt, ne sodīt. Visa atbildība gulstas uz iestādes "Sprīdītis" vadītājas pleciem.

Saistītie raksti