Jelgavas novadā palielināti vairāki pabalsti

Saistošajos noteikumos iekļauti desmit pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidi. Ņemot vērā 2023. gada budžeta izpildi un plānoto pabalstu apmēra palielinājumu, brīvprātīgo iniciatīvu izpildei pašvaldība nākamgad plānojusi tērēt gandrīz 340 tūkstošus eiro.
Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

FOTO: Shutterstock.com

Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pašvaldība mainījusi pabalsta apmēru aizbildņiem un aizgādņiem. Turpmāk pabalsta summa būs 50 eiro līdzšinējo 30 eiro vietā, savukārt, ja aizgādnībā esoša persona saņem ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojumu vai grupu dzīvokļa pakalpojumu – 30 eiro līdzšinējo 15 vietā. 

Atbalsta apmērs par aizbildnībā esošu bērnu turpmāk būs 50 eiro mēnesī līdzšinējo 30 eiro vietā, skaidro Labklājības pārvaldes vadītāja Karīna Voitkāne.

 

Pabalsts palielināts arī politiski represētām personām, nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un avārijas rezultātā cietušām personām, kā arī Afganistānas kara dalībniekiem. Turpmāk pabalsta apmērs šīm saņēmēju grupām būs 100 eiro līdzšinējo 50 eiro vietā.

 

Reklāma
Reklāma

Mainīta kārtība pabalsta par izglītības ieguvi privātā izglītības iestādē administrēšana. 

Līdz šim pabalstu maksāja vienam no vecākiem, bet turpmāk to saņems privātā izglītības iestāde, slēdzot līgumu ar pašvaldību. Līdz ar to maksa par pakalpojumu vecākam būs mazāka. Lai pieteiktos pabalstam, bērna likumiskajam pārstāvim jāraksta iesniegums pašvaldībai.

 

Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Saistītie raksti