Daudzi satraukti: mainīsies uzņemšanas kārtībā augstskolās

Vidusskolēniem drīz noslēgsies centralizēto eksāmenu sesija, bet augstskolās sāk gatavoties topošo studentu uzņemšanai. Tā kā pirmo reizi 12. klašu beidzēji eksāmenus kārto dažādās grūtības pakāpēs, mainīsies arī uzņemšanas kārtība, un daudzus šīs izmaiņas satrauc, vēsta LTV “Panorāma”.
Pirmo reizi kārtotie dažādu līmeņu eksāmeni augstskolās tiks vērtēti atšķirīgi.

FOTO: Shutterstock.com

Pirmo reizi kārtotie dažādu līmeņu eksāmeni augstskolās tiks vērtēti atšķirīgi.

Pirmo reizi kārtotie dažādu līmeņu eksāmeni augstskolās tiks vērtēti atšķirīgi. Optimālais līmenis ar zemāku koeficientu. Augstākais – ar lielāku vērtību. 

 

Kāda sieviete, kas skolu beigusi iepriekš, tviterī raksta, ka viņas matemātikas eksāmenā iegūtos 86 % tagad novērtēs kā 65 %. Līdz ar to budžeta vietas augstskolās viņai ies secen.

 

Vēl cita sieviete raksta – tas nozīmē, ka visu eksāmenu rezultāti, kas kārtoti līdz 2022. gadam, mākslīgi tiek samazināti no 100 % līdz 75 %. 

 

"Var izveidoties situācija, kad skolēns, kurš ir kārtojis optimālā līmeņa eksāmenu, ar savu vērtējumu 100 % aizies uzņemšanas ranžējumā pa priekšu tam, kurš ir kārtojis augstākā līmeņa eksāmenu, bet nokārtojis to, piemēram, ar minimālo punktu skaitu. Es uzskatu, ka radītais risinājums ir godīgs pret reflektantiem,” skaidro Liene Voroņenko, Valsts izglītības satura centra vadītāja.

Reklāma
Reklāma

 

Latvijas Studentu apvienībā uzskata, ka šāda kārtība ir netaisnīga pret tiem, kas pēc vidusskolas paņēmuši pauzi.
 

Plašāk skaties LTV raidījuma “Panorāma” sižetā. 

Saistītie raksti