Saziedoti teju 100 000 eiro, pirmais palīdzības sūtījums dodas uz Kahovkas HES plūdu skartajām vietām

Par Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu ziedojumiem uz Kahovkas HES plūdu skartajiem rajoniem dodas pirmais Ziedot.lv sūtījums. Sūtījumā ir trīs plastikāta laivas, glābšanas vestes, ģeneratori, sūkņi ūdens atsūknēšanai, motorzāģi un citi instrumenti, teltis, gumijas zābaki, pārnēsājamas gāzes plītiņas, pārtika un higiēnas preces, kā arī dzīvnieku barība.
Labdarības organizācija Ziedot.lv uzsāka ziedojumu vākšanu, lai palīdzētu pārvarēt plūdu sekas. Īsā laikā sabiedrība saziedojusi teju 100 tūkstošu eiro.

FOTO: Publicitātes foto

Labdarības organizācija Ziedot.lv uzsāka ziedojumu vākšanu, lai palīdzētu pārvarēt plūdu sekas. Īsā laikā sabiedrība saziedojusi teju 100 tūkstošu eiro.

Kahovkas HES dambja spridzināšanas rezultātā Ukraina cīnās ar milzīgu ekoloģisko un humāno katastrofu.  Labdarības organizācija Ziedot.lv uzsāka ziedojumu vākšanu, lai palīdzētu pārvarēt plūdu sekas. 

Īsā laikā sabiedrība saziedojusi teju 100 tūkstošu eiro. 

Pirmie 38 tūkstoši eiro jau ir pārvērsti reālā palīdzībā un 13.jūnijā uzsāka ceļu uz Ukrainu. Ziedot.lv palīdzības nosūtīšanā cieši sadarbojas ar Ukrainas vēstniecību Latvijā, kura noskaidro aktuālākās vajadzības un palīdzības saņēmējus. 

 

Palīdzību saņems Ukrainas ārkārtas situāciju ministrija, Ukrainas robežsargi, kuru iesaistījušies glābšanas darbos, un brīvprātīgo glābēju palīdzības organizācija.

Komplektējot pirmo humānās palīdzības sūtījumu, 

Ziedot.lv sastopas ar lielu uzņēmēju atsaucību, 

Reklāma
Reklāma

piemēram, uzņēmums Laivu Depo noziedoja laivu, tādā veidā humānās palīdzības sūtījums tika papildināts ar trešo laivu, savukārt, K Senukai darbinieki saziedoja dzīvnieku barību. Tāpat, katru dienu tiek saņemti zvani no ziedotājiem, kas sapakojuši dažādus mantiskos ziedojumus - guļammaisus, drēbes, higiēnas preces, gumijas zābakus un citas. Vecākā ziedotāja Olgas kundze, kurai šogad nosvinējusi 91.dzimšanas dienu, ar lielu sirsnību un rūpību bija sapakojusi segu un citas drēbes.

 

Ziedojumu vākšana turpinās:

  • Ziedot iespējams portālā Ziedot.lv
  • Praktiskas lietas un mantas nodot biedrībai “Tavi draugi" Rīgā, Ventspils ielā 50, vai meklēt tuvāko labdarības noliktavu www.palidzibaskarte.lv

Saistītie raksti