Manuskriptu konkurss mācību materiālu autoriem; balvu fonds 23000 eiro

Apgāds Zvaigzne ABC izsludina konkursu "Izglītība Latvijas nākotnei" mācību līdzekļu autoriem. Tā norises laiks ir no 2023. gada 5. aprīļa līdz 2023. gada 31. decembrim trīs atsevišķās kārtās, un tā kopējais balvu fons ir 23 000 eiro, vēsta informācija uzņēmuma mājaslapā.
Iespēja mācību grāmatu autoriem piedalīties konkursā!

FOTO: Shutterstock.com

Iespēja mācību grāmatu autoriem piedalīties konkursā!

Konkursa uzdevumi

  • Rosināt pieredzējušu mācību līdzekļu autorus un izglītības jomas profesionāļus radīt kvalitatīvus, mūsdienīgus un inovatīvus mācību līdzekļus, kas atbilst Latvijas izglītības sistēmai, standartiem un aktuālajām pedagoģijas tendencēm.
  • Veicināt daudzveidīgu mācību līdzekļu pieejamību Latvijas izglītības iestādēs dažādās izglītības pakāpēs.
  • Piedāvāt profesionāli izstrādātu mācību līdzekļu klāstu poligrāfiskā un digitālā formātā.

 

Konkursa noteikumi

  • Konkursā jāiesniedz iepriekš nepublicēts mācību līdzekļa manuskripts. Šī konkursa izpratnē “mācību līdzeklis” var būt mācību grāmata, mācību grāmatai pielīdzināta darba burtnīca, metodiskais līdzeklis pedagogiem, vingrinājumu krājums, darba lapas, rokasgrāmata, kartītes, digitāls mācību līdzeklis un cita veida materiāli, kuru izmantošana paredzēta pirmsskolas, pamatskolas vai vispārējās vidējās izglītības posmā.
  • Konkursā iespējams iesniegt gan pilna apjoma manuskriptus, gan topošo mācību līdzekļu projektu pieteikumus. Projekta pieteikumā (1–2 lappuses) nepieciešams izklāstīt topošā mācību līdzekļa ievirzi, pamatojumu, aplūkojamos tematus, struktūru, kā arī norādīt gatava manuskripta izveidei nepieciešamo laiku. Pieteikumam jāpievieno arī iecerētā mācību līdzekļa fragments tādā apjomā, lai žūrijas komisija varētu izvērtēt projekta pieteikuma atbilstību konkursa nolikumā minētajiem kritērijiem.
  • Iesniedzot manuskriptu, autors uzņemas pilnu atbildību par to, ka iesniegtais ir oriģināldarbs. Darbi ar plaģiāta iezīmēm tiks diskvalificēti.
Reklāma
Reklāma

 

Plašāku informāciju par konkursu meklē šeit.

Saistītie raksti