Rīgas centrā sagruvusi piecstāvu ēka

Rīgas centrā ceturtdien būvlaukumā sagruvusi neapdzīvota piecstāvu ēka, un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas, taču informācija par cietušajiem nav, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Foto: Jauns.lv

FOTO: Publicitātes foto

Foto: Jauns.lv

Plkst.14.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Satekles ielu, kur sagruva piecstāvu ēka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka būvlaukumā sagruvusi ēka un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas.

Notikuma vietā izveidots operatīvais štābs, lai efektīvāk koordinētu konstrukciju pārmeklēšanas darbus. Notiek cilvēku evakuācija no blakus esošās ēkas un sagruvušo konstrukciju pārmeklēšana.

 

Tajā darbojas VUGD, AS "Latvijas gāze", pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji un būvdarbu vadītājs. Notikuma vietā strādā 34 glābēji ar sešām autocisternām, glābšanas automobili un autokāpnēm.

Aģentūra LETA novēroja, ka kvartāls ap notikuma vietu ir daļēji norobežots. Viena Dzirnavu ielas puse ir slēgta gājējiem, tāpat Dzirnavu ielas posms starp Satekles un Ernesta Birznieka-Upīša ielām ir slēgts satiksmei.

Satekles ielā, kur izvietotas divas sabiedriskā transporta pieturas, gājēju kustība nav ierobežota.

Reklāma
Reklāma

Satekles un Dzirnavu ielās atrodas vairākas VUGD, policijas un mediķu ekipāžas.

 

Šajā būvlaukumā notiek nekustamā īpašuma attīstītāja "Linstow Baltic" plānotā Satekles biznesa centra būvdarbi. Būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir SIA "Bukoteks". 

"Bukoteks" pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd uzņēmumam par notikušo nekādu komentāru nav.

Saistītie raksti