Cilvēkiem liela interese iegādāties dzērājšoferiem konfiscētos auto

Automašīnas, kuras konfiscētas dzērājšoferiem, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsolēs var iegādāties jebkurš, un interese par tām ir liela, jo ir iespēja iegūt auto par zemāku cenu. Šajās izsolēs sākumcena netiek noteikta – kurš vairāk piedāvā, tas braucamrīku arī pērk. Tiesa, pērkot mašīnu, pircējam iespēja to novērtēt ir vien no skata, izbraukšana nav paredzēta, arī atsevišķs tehniskais vērtējums netiek sagatavots.
Pagājušā gada 25. novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā un saistītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas paredz  kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli reibuma stāvoklī.

FOTO: Shutterstock.com

Pagājušā gada 25. novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā un saistītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli reibuma stāvoklī.

Vidēji VID gadā realizē 250 automašīnas. Kopš spēkā stājās grozījumi Krimināllikumā, kas paredz dzērājšoferu, kas bijuši lielā reibumā, auto konfiskāciju, realizēto auto skaits ir būtiski pieaudzis.

 

VID Finanšu pārvaldes direktora vietniece Ināra Solosteja norādīja: "Pagājušā gada janvārī mēs pieņēmām uzskaitē 36 automašīnas, šī gada janvārī tās ir 90 automašīnas. Līdz ar to ir secināms, ka tas skaits ir pieaudzis vismaz trīs reizes. 

Iedzīvotāju interese par mašīnu iegādi ir ļoti liela, jo pavisam nesen tas piedāvājuma skaits uz vienu automašīnu mums bija 241 piedāvājums."

 

Dzērājšoferiem atņemtie auto nonāk Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) stāvlaukumos Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un arī Rīgā, kas būtiski palielina stāvlaukuma noslodzi, kur atrodas arī citos kriminālprocesos iesaistīto automašīnu uzglabāšana.

 

NVA pārstāve Laija Dovguško atzīmēja: "Kopumā aģentūra visā Latvijā var uzglabāt aptuveni 850 transportlīdzekļus, šobrīd laukumos mums jau ir 660 transportlīdzekļi, bet šis skaits nemitīgi mainās, jo transportlīdzekļi gan tiek izvesti no laukumiem, gan nāk klāt jauni."

Reklāma
Reklāma

 

 

Konfiscētos transportlīdzekļus var iegādāties gan fiziskas, gan juridiskas personas, kā arī paši konfiscēto transportlīdzekļu īpašnieki, ja vien viņi atbilst trīs prasībām: pretendentam nevar būt nodokļu parādi lielāki par 150 eiro, nevar būt maksātnespēja un piemērotas sankcijas. Paziņojums par cenu aptaujām tiek publicēts VID tīmekļvietnē. Tur atrodams īss transportlīdzekļa apraksts, fotoattēli un nosacījumi par savas cenas piedāvājumu. Sākuma cenu VID nenosaka.

 

Vairāk lasi www.lsm.lv.

Saistītie raksti