Lielais horoskops, kas mūs sagaida 2023. gadā

Mēs, mammamuntetiem.lv komanda, ikdienā astroloģiskās prognozes nepublicējam, jo uztveram tās nenopietni. Taču mums ir tradīcija – reizi gadā, sagaidot Jauno gadu, publicēt lielo gada horoskopu. Vienkārši priekam!
Lai mums visiem laimīgs jaunais, 2023. gads!

FOTO: Shutterstock.com

Lai mums visiem laimīgs jaunais, 2023. gads!

Ko katram sola viņa zodiaka zīme, stāsta astroloģe un numeroloģe Lana Lapiņa.

 

Auns 

(21.03.–20.04.) 

Profesionālā darbība

Gada pirmajā pusē ir laiks sajusties optimistiski, vareni, autoritatīvi. Laiks personīgai izaugsmei un novērtējumam. Citi uzticēsies jūsu autoritātei, viedoklim, Iespējams, pat sāks sekot jūsu ideoloģiskajai pārliecībai, drosmīgajām idejām un harismātiskajai līderībai. Iedvesmojoša pašmotivācija un arvien lielāka pašpārliecinātība. Es zinu, es varu, un citi to redz un novērtē. Dzīve sāk uzņemt apgriezienus, un nākotnes perspektīva izskatās daudzsološa. Laiks paplašināt savas iespējas un sajust savu autoritāti sociumā. 

Kāds īpaši nozīmīgs jauns sākums gaidāms tiem, kas dzimuši 19., 20., 21. aprīlī. Svarīgs un ilgstošs iekšējās izaugsmes periods sāksies martā, izvirzot jaunu mērķi sapņiem un garīgai izaugsmei. Veltiet laiku vienatnei, nebēdziet no sevis – tas veicinās iekšējo briedumu. Praktizējiet meditācijas, āsanas, jogu. Var doties garīgā sevis izzināšanas ceļojumā uz āšramu vai profesionāli pievērsties sociālajai jomai, pašaizliedzīgi palīdzot tiem, kam atbalsts vajadzīgs visvairāk.

 

Finanses un materiālā labklājība
Drosmīgi un ambiciozi finanšu plāni un iespējas. Savas profesionālās kvalifikācijas un zināšanu paaugstināšana nesīs labus augļus gada otrajā pusē. Pieaugs dzīves vēriens kopā ar arvien lielākajiem materiālajiem labumiem, bet samērojiet tos ar reprezentācijas tēriņiem un dārgu zīmolu preču iegādi. Laiks piepildīt bankas kontus un nostiprināt finanšu pozīciju.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene
Aprīlī un maijā esiet konstruktīvi ģimenes lokā, lai iniciatīva nepārvērstos strīdos un konfliktos.

Mīlas frontē no jūnija līdz oktobrim varēs izbaudīt romantiku, piedzīvojumus un izklaides ar īpašu vērienu. Skaistums, mode, māksla, komplimenti un dāvanas. Daudz tēriņu mīlas objektam un savam priekam. 

 

Negaidiet no vasaras romāna bildinājumu un gredzenu, bet ļaujieties sajūtām, baudiet krāšņus svētku mirkļus un skaistu kopā būšanu!

 

Gada pēdējais ceturksnis var atnest svarīgas satikšanās un liktenīgus cilvēkus. Var veidoties gan jaunas partnerības, gan arī aktualizēties konkurenti un oponenti.

 

Padoms
Esiet drosmīgi un ar entuziasmu skatieties uz dzīvi, bet svarīgi ir neiegrimt savā izredzētībā un laikus sazemēties ar reālajām iespējām. Drosme ir vajadzīga, bet konstruktīva pieeja lietām būs noderīga. Ja ambīciju pieaugums nerezultēsies darbos, var gadīties, ka neiztērētā enerģija palielinās fizisko formu, proti, tas var pārvērsties liekajos kilogramos.  

 

Vērsis 

(21.04.–20.05.) 

Profesionālā darbība
Iepriekšējā gadā sūri grūti iegūtā pieredze darbā šogad dos iespējas strādāt ar lielākām grupām, organizācijām un sabiedriskajām struktūrām. Atbildība un pienākumi veicinās tikšanos ar lietišķiem un nopietniem cilvēkiem, atsijās nevajadzīgos kontaktus.

Varas tēma sevi piesaka arvien skaļāk, pastāv iespēja iesaistīties lielās korporācijās, politiskajos grupējumos, iekļūt jaudīgā enerģijas un resursu plūsmā. Gads pārbaudīs ar konfidencialitāti un slepenības zīmogu. Iekšējā pārliecība un ideoloģiskie kritēriji būs svarīgi pašam, bet šajā gadā to labāk apspriest aiz slēgtām durvīm vai vienatnē ar sevi. Iespējas satikt savu garīgo skolotāju un iegūt spēcīgu aizbildniecību no smalkā plāna.

 

Finanses un materiālā labklājība

Gada pirmajā ceturksnī nauda makā ilgi neturēsies – ko nopelnīsiet, to iztērēsiet. Auto, tehniskās vajadzības, remonti, braukāšanas – tas viss patukšos iepriekš uzkrātos resursus. Esiet tālredzīgi, tērējoties ikdienas vajadzībām, jo aktuāls var kļūt resursu atbalsts veselībai. Sākoties vasarai, optimisms lēni, bet stabili pieaugs, un oktobris var atnest jaunas iespējas darbā.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Attiecību tēma aktualizēsies maijā un oktobrī, kad būs jāpieņem lēmums kādu savas dzīves posmu atstāt pagātnē, lai ar cerīgu skatu varētu doties tālāk. Toties visu vasaru, līdz pat pirmajām rudens salnām, atbalstu un sirdsmieru gūsiet ģimenes lokā. Mājas ballītes dārzā, viesu uzņemšana, harmoniskas attiecības ar tuvākajiem sniegs emocionālu piepildījumu. Gribēsiet padarīt savu mājvietu vēl gaumīgāku un estētiskāku – iegādājieties skaistas lietas mājai un dārzam. Simpātijas izraisīs prasme radīt mājīgumu un viesmīlību.

 

Padoms

Nemeklējiet ārējo skaistumu, bet sajūtiet sirds siltumu un sirsnību ģimenē un otra cilvēka klātbūtnē. Ne vienmēr mīlestība jāmeklē kaut kur ārpusē – šogad tā klusi un negaidīti var pati atnāk uz tavām mājām. Esiet mīloši, pieņemoši un saprotoši.

 

Dvīņi 

(21.05.–20.06.) 

Profesionālā darbība
Gada sākumā nāksies sevi iejūgt kamanās, jo bez paša iniciatīvas itin nekas nekustēsies no vietas. Vienīgā problēma ir izlemt, kurā virzienā doties, jo ceļu tik daudz, un visus gribas pamēģināt. Pat ja liksies, ka dzīve rit paātrinājumā, neuzņemieties iniciatīvu pārāk daudzos projektos. Var gadīties, ka daudz ko iesāksiet, bet ne viss būs paveicams. Sākoties pavasarim, prasības darbā no vadības liksies pārāk smagas un ierobežojošas, bet tas ļaus koncentrēties galvenajam un neizšķiest spēkus mazsvarīgām lietām. Maijs var pastiprināt vēlmi meklēt jaunu darbavietu, un iespējams, ka rudenī nobriedīs ideja par savu biznesa projektu.

 

Finanses un materiālā labklājība

Lielāka dinamika finanšu jomā gaidāma aprīlī, maijā, kad aktivizēsies emocionālie tēriņi un pirkumi. Varēsiet iepriecināt sevi ar jauniem tērpiem un skaistām lietām. Kopumā finansēs saglabāsies stabilitāte ar tendenci pakāpeniski pieaugt. Iespējams, radīsies jauns ienākumu avots no individuālas darbības. Vasarā aizrausieties ar kādu sen lolotu ideju apgūt kaut ko skaistu, radošu un praktisku. Kāds pievērsīsies aktiermākslai, kāds ies floristikas kursos, bet citiem mācītiesprieks atnesīs jaunas iepazīšanās un iedvesmu rakstīt mīlas dzeju.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Aktuāla tēma šogad būs radīšana – ko nu katrs vēlas: mīlestību, biznesu, bērnu, romantiku vai savu projektu. Esiet kā bērni, sajūtiet sevī dievišķo radīšanas impulsu, tad pasaule atvērsies un nākotnes perspektīva pavērs jaunus horizontus. Radiet kopā un atsevišķi, dalieties ar savu prieku, sajūtiet dzīves garšu un krāsas! Partnerus varēsiet atrast kādās grupu nodarbībās vai lielos pasākumos gada sākumā. Amora bultas vedīs uz kaimiņu pilsētu, un jūtas uzplauks intensīvā sarakstē un komunikācijā pa telefonu vai internetā.

 

Padoms

Veltiet laiku arī vienatnei un apcerei, jo tieši šogad varat izlolot kādu varenu un skaistu sapni, kura īstenošanai nobriedīsiet nākamajā gadā. Esiet drosmīgi vēlēties – kas zina, varbūt kāds anonīms labvēlis palīdzēs īstenot jūsu lielo ideju.

 

Vēzis 

(22.06.–23.07.) 

Profesionālā darbība

Šogad šūpoles svārstīsies starp divām lielām izvēlēm – karjeru un ģimenes dzīvi. Aprīļa beigas iezīmēs jaunus mērķus un virsotnes, ko sasniegt, bet tas nebūs viegli. Īpaši tas var skart 22., 23. jūlijā dzimušos. Vajadzēs tērēt vairāk enerģijas un laika, nekā sākumā šķitis, bet pacietība, neatlaidība un aktivitāte ļaus sasniegt iecerēto.

Sākot no marta, var nākties ierobežot sadarbību ar kādiem ārzemju partneriem, atstājot tikai pašus uzticamākos un gadiem pārbaudītos. Aprīlis būs aktīvs mēnesis jauniem karjeras izaicinājumiem un lielisks laiks atsākt fiziskās aktivitātes. Sākot no maija vidus, laiks pievērsties lielākiem sabiedriskiem pasākumiem, iekļauties kādos kolektīvos, paplašināt savu interešu loku. Labas iespējas atrast veiksmīgus sadarbības un biznesa partnerus, mecenātus, sponsorus un atbalstu no nevalstiskajām struktūrām.

 

Finanses un materiālā labklājība

Materiālajā ziņā no pavasara līdz pat rudens sākumam gaidāmi visai patīkami papildinājumi un lieliskas iespējas nopelnīto tērēt savam priekam. Daiļā dzimuma pārstāves pastiprināti lutinās sevi ar skaistuma industrijas piedāvājumiem, bet vīriešu maciņiem nāksies krietni patukšoties, lai apmierinātu mīļoto sieviešu daudzveidīgās vēlmes. 

 

Labas iespējas pelnīt būs tiem, kas darbojas mākslas, modes, kosmētikas, stila, dizaina un dažādu konsultāciju jomā.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Rudens atnesīs kādu jaunu sākumu ģimenes lokā. Tas var būt gan mājokļa projekts, gan ģimenes papildinājums, gan izmaiņas esošajā situācijā. Iespējama ideja par ģimenes biznesu. Visvairāk tas rezonēs 14., 15. jūlijā dzimušajiem. Ceļojumiem ar mērķi atpūsties un izklaidēties visai nepateicīgs gads, arī jaunas iepazīšanās nesniegs gaidītās emocijas. Maijs un oktobris var pielikt punktu kādam mīlas romānam, radošam projektam vai izklaides avotam.

 

Padoms

Atbalstiet un esiet saprotoši attiecībās ar saviem bērniem un mīļotajiem, jo viņu dzīvē iespējami svarīgi pagrieziena punkti un liktenīgas izvēles. Pārskatiet savus hobijus un vaļaspriekus – iespējams, ka kāds no tiem uz kādu laiku jāatstāj pagātnē.

 

Lauva 

(24.07.–23.08.) 

Profesionālā darbība

Darbā gaidāmas kvalitatīvas pārmaiņas. Janvārī, maijā un augustā pastiprināta komunikācija, darba un finanšu jautājumu risināšanā, kalkulēšanā un sakārtošanā. Var būt sajūta, ka projekti iestrēgst un nevirzās gludi uz priekšu. Nāksies meklēt kļūdas, risināt pārpratumus, kaut ko mainīt un iedziļināties darba jautājumos. Būs jāpieliek papildu pūles, lai palaistu kādu grupu projektu.

Aprīlī šķitīs, ka labāk tomēr visu darīt pašam vai paņemt pauzi, lai jūnijā ar jaunu sparu un iniciatīvu atsāktu aktivitātes. Vasaras sākums un turpmākie mēneši nesīs vairāk optimisma, autoritāšu novērtējumu un savu pilnvaru uzvaras gājienu. Intelektuāļiem jaunas idejas mācībām aktivizēsies aprīlī un oktobrī, iespējams, apvienojumā ar tūrismu vietējā un starptautiskā mērogā. Jauni starti gaidāmi loģistikā, autotransporta, tūrisma un izglītības sfērā strādājošajiem.

 

Finanses un materiālā labklājība

Visu gadu būsiet ekonomiski un taupīgi attiecībā uz tēriņiem un paļausieties tikai uz to, kas ienāk regulāri un stabili. Septembris nesīs pārdomas par nākotnes plānu un finanšu savstarpējo korelāciju, iespējami pārrēķini un korekcijas. Var izrādīties, ka arī jūsu partneru ienākumi ir nonākuši stingrā pārraudzībā un kontrolē, tāpēc labākā stratēģija būs ierobežot savas izklaides un stingri plānot ģimenes budžetu.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Maijs un oktobris mudinās izšķirties starp atpūtu ģimenē un karjeras izaicinājumiem. Optimisma pārņemti, svaru kausus nosvērsiet par labu jauniem mērķiem karjeras izaugsmē, cerot uz partneru un ģimenes locekļu atbalstu un sapratni. 

 

Veiksme smaidīs jūsu bērniem, gaidāma izaugsme viņu darba gaitām. Vasaras mēneši jums atnesīs daudz komplimentu un sajūsmas apliecinājumu. 

 

Izmantojiet savu krāšņo imidžu jaunu partneru un finanšu piesaistei. Labākais laiks pašreklāmai no jūnija līdz oktobrim. Gada pēdējais ceturksnis sola lielāku dinamiku ģimenes lokā, bet decembrī beidzot iestāsies miers, harmonija un iespēja atpūsties.

 

Padoms

Lai gan vienmēr esat gatavi svinēt svētkus un iepriecināt arī savus līdzcilvēkus, šajā gadā ar pazemību pieņemiet likteņa izaicinājumus dzīvot askētiskāk, mazāk grezni un izšķērdīgi. Nākamajā gadā secināsiet, ka lietu daudzums nenosaka iekšējo laimes izjūtu un ka to gandrīz vienmēr var dabūt par brīvu.

 

Jaunava 

(24.08.–23.09.) 

Profesionālā darbība

Gada sākumā turpināsies iepriekšējā gadā aizsāktā cīņa ar vadību savas neatkarīgās pozīcijas un uzskatu nostiprināšanā. Sākot no aprīļa, varēsiet īstenot savas ieceres grupās un kolektīvos. Pastiprināta komunikācija ar ārzemēs mītošajiem aprīlī un maijā var nostiprināt kādu ideju par tālāku ceļa virzienu.

Maijā sāksiet jaunu izaugsmes posmu savas ideoloģijas nostiprināšanā un sabiedriskās domas veidošanā. Var būt piedāvājumi kā ekspertam doties uz ārzemēm un spodrināt savu pozīciju profesionāli. Ļoti iespējams, ka jaunā mājvieta var izrādīties tieši tur, kur veiksme atrod savus garīgos orientierus, lielos dzīves skolotājus un plašāku pasaules redzējumu. Gada izvēles attieksies uz tuviem un tāliem ceļiem, kā arī jaunas dzīves filozofijas koncepcijas veidošanos.  

 

Finanses un materiālā labklājība

Pārmaiņas savas dzīves perspektīvas redzējumā nesīs līdzi jaunas iespējas finanšu lietās. Gada sākumā gūsiet būtisku materiālu atbalstu no partnera un klientu pieplūduma, bet vasarā iespējami patīkami bonusi no personas, kura vēlēsies palikt neafišēta. Augustā, septembrī varat piedzīvot praktiskas atklāsmes sevis pozicionēšanā, būsiet pats sev labākais konsultants un padomdevējs. Oktobris rezultēsies konkrētākos finanšu aprēķinos un kalkulācijās.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Vasaras mēneši paskries romantiskās sajūtās, kuras glabāsiet noslēpumā zem deviņām atslēgām. Priekšroku dosiet klusumam, mieram un vienatnei kādā attālākā dabas nostūrī, apcerot to, kas varēja būt, bet izrādījās tikai sapnis. Partnerattiecības pārbaudīs jūsu garīgo briedumu. Ilgstoša kopābūšana var radīt vēlmi attālināties un pavadīt laiku atsevišķi katram savā komforta zonā. Laiks, ko pavadīsiet vienatnē, var būt visai auglīgs, radot ko mākslinieciski vērtīgu un atraktīvu.  

Reklāma
Reklāma

 

Padoms

Ne vienmēr ilgākā kopdzīve ir par romantiku, rozā brillēm un taureņiem. Novērtējiet tos, kas romantiku pārvērš atbildīgā rīcībā, solījumu pildīšanā un uzticamībā. Briedums pārī ir tad, kad varam viens uz otru paļauties, un arī tad, kad, neesot blakus, jūtamies droši un pasargāti.

 

Svari 

(24.09.–23.10.) 

Profesionālā darbība

Gada dilemma būs jautājumā par to, kuram dodama priekšroka un iniciatīva. Pavasarī šķitīs, ka partneris ar īpašu dinamiku un entuziasmu pārliecinoši uzņem aktīvu un nepārprotamu kursu uz līderību. Izteiktāk to izjutīs 22., 23. oktobrī dzimušie. Savukārt rudens periodā sajutīsiet atgriezenisku dinamikas impulsu sevī pārņemt iniciatīvu un līdzsvarot kopīgo sadarbību. Šādas aktivitātes pamatā būs daudzsološā iespēja, sākot no vasaras, iegūt savā pārziņā kādu lielāku naudas summu, kuru tad abiem ar partneri kopā vajadzēs pārvaldīt. Tā var būt gan iespēja saņemt kredītu, gan gūt kādu labumu no optimismu rosinošā finansiālā pieauguma partnera kabatā, bet varbūt saņemsiet mantojumu vai uzradīsies kāds gādīgs labvēlis. Martā, aprīlī, maijā būs iespēja savu iniciatīvu parādīt un aizstāvēt vadības līmenī, bet vasaras mēnešos klauvējiet pie dažādu mecenātu, sponsoru, sabiedrisko fondu durvīm, rakstiet projektus un piedāvājiet tos prezentēt dažādos sabiedriskos pasākumos kolektīviem un grupām.

 

Finanses un materiālā labklājība

Gada garumā risināsiet jautājumus par to, kā labāk sabalansēt individuālo un kopīgo ģimenes budžetu. Atrisināsies kādas iepriekš neatrisinātas situācijas, būs daudzsološi piedāvājumi. Aprīlī, maijā padziļināti pievērsīsieties kopīgā budžeta aprēķiniem. Septembrī var nākties piestrādāt pie informācijas, kurai piekļuve būs ierobežota, bet decembrī sekos gada ieņēmumu/izdevumu tāmes kopsavilkums.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Attiecību pārbaudījumi var notikt dažādos veidos – kad ir nauda un kad tās nav. Savos centienos nosvērt svaru kausus sev par labu neaizmirstiet padomāt arī par to, ka lielas iespējas ir arī liels darbs, kārtīga ikdienas un rutīnas darbu plānošana, kas ne vienmēr ir rožaina un salda. 

 

Kopīgā atbildības un pienākumu gūzmā neaizmirstiet par veselību un to, ka jāparedz laiks arī atpūtai. 

 

Kopīgs darbs kopīgā ģimenes biznesā dos rūdījumu, bet arī pārbaudīs jūsu izturību.

 

Padoms

Neskatoties uz bagātīgajām iespējām izmantot nenopelnītus resursus, uz brīdi aizdomājieties par laiku, kad tos nāksies atdot. Debesu kancelejā viss tiek uzskaitīts. Nekontrolēta enerģijas un resursu tērēšana var radīt ilūziju par to, ka dzīve uzlabojas. Kārdinošs piedāvājums ar bezmaksas abonementu nereti ieved slazdā, kas aizcērtas.

 

Skorpions 

(24.10.–22.11.) 

Profesionālā darbība

Gads solās būt ļoti darbīgs. Izaugsme, paplašināšanās un uzlabojumi gan darba apstākļos, gan arī darba kolektīvā kopumā. Pirmais ceturksnis var sniegt jaunas iespējas nodemonstrēt savas profesionālās zināšanas un pavirzīties augšup uz nākamo līmeni. No maija otras puses paplašināsies klientu un sadarbības partneru loks, un viņu vidū būs arī kāds, kurš var pretendēt uz nopietnākām attiecībām privātajā dzīvē.

Labas iespējas sadarboties ar ārzemniekiem, juristiem, inteliģences pārstāvjiem un ekspertiem finanšu sfērā. Rudenī var rasties kāda jauna ideja, kuru pagaidām vēl paturiet pie sevis. Varat to pārdomāt vienatnē vai iesaistīties kādā sociālā labdarības projektā, sevi neafišējot.

 

Finanses un materiālā labklājība

Daudzsološs gads materiālās labklājības nostiprināšanā, pateicoties bagātiem ārzemju klientiem un veiksmīgiem sadarbības partneriem. Vasaras mēneši jāizmanto, lai iegūtu augstākstāvošo labvēlību un vienotos par algas pielikumu. Piedāvājiet savas zināšanas publikai – tas ienesīs iespaidīgu summu. Prasme vienoties un sadarboties, kā arī atraktīvs izskats izraisīs labvēlību, simpātijas un atsaucību. Ja šogad nokļūstat ne pārāk iepriecinošā situācijā saistībā ar veselību vai kādu zaudējumu, uzskatiet to par parādu dzēšanu un grēku izpirkšanu iepriekšējā ciklā. Iespējams, saistībā ar kādu no jūsu vaļaspriekiem šogad varētu nobriest nopietnāks biznesa plāns.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Kamēr virpuļosiet pa vadības labirintiem, pastāv iespēja sagrozīt galvu kādam no atbildīgajiem darbiniekiem un apvienot darbu ar patīkamu laika pavadīšanu. Esiet modri, saglabājiet iestādes autoritāti vispārpieņemtās sabiedrības morāles robežās. Maijā un oktobrī var aktualizēties liktenīgs lēmums esošajās attiecībās jautājumā par to dzīvotspēju un turpmāko ceļu. Pat ja ceļi šķiras, Visums šogad dāsni piedāvās jaunus un perspektīvus kandidātus.

 

Padoms

Gada skrējienā veltiet laiku meditācijām, klusumam, sevis izpratnei. Rudenī varat doties kādā mistiskā ceļojumā uz Bali, Indonēziju vai Taizemi. Ieklausieties intuīcijā, pierakstiet savus sapņus – kādā no tiem var atnākt svarīgs vēstījums no zemapziņas.

 

Strēlnieks 

(23.11.–21.12.) 

Profesionālā darbība

Gada pirmajā ceturksnī radoša aizraušanās ar kādu no saviem projektiem pamazām iegūs konkrētas aprises un nesīs veiksmi. Profesionalitāte tiks novērtēta, un darba piedāvājumi pieaugs. Kolēģi izrādīs cieņu, un kopējā darba noskaņa viesīs lielāku optimismu. Ideja veidot savu uzņēmumu pavasara mēnešos attaisnosies un jau uz rudens pusi gūs lielāku un plašāku rezonansi.

Sadarbībā ar sociālajiem tīkliem, sabiedrotajiem interešu grupās veidojiet plānus tuvākai un tālākai nākotnei. Svarīgi būs izvērtēt savu ikdienas darbu rutīnu un pieņemt lēmumu par būtiskām izmaiņām, vairāk veltot rūpes veselīgam dzīvesveidam, ēšanas paradumiem un laikam, ko veltāt paši sev.

 

Finanses un materiālā labklājība

Gads sāksies ar nopietniem un praktiskiem finanšu aprēķiniem, lai saprātīgi saplānotu budžetu, jo, sākot ar pavasari, var aktualizēties kādi remontdarbi mājoklī. Aprīlī, maijā būs daudz sarunu par to, kā atrast labāko risinājumu nepieciešamo sadzīves lietu nodrošināšanai un aprīkot savu darba vietu. Augustā, septembrī vairāk laika veltīsiet sava profesionālā tēla spodrināšanai un formalitāšu kārtošanai, staigājot pa valsts iestādēm.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Janvārī, februārī, martā pie horizonta būs visai aktīvs un neviennozīmīgs personāžs, kas ar savu divdabību radīs ne mazumu izaicinājumu. Iespējams, viņa darbība jums var atgādināt par to, ka laiks pašiem būt drosmīgākiem un uzņēmīgākiem.

Papildu rūpes un atbildība mājas saimnieciskajos darbos var izraisīt spriedzi ģimenes locekļu vidū. Tāpat uz jūsu pleciem var gulties pienākums parūpēties par kādu no vecākiem. Vēlme kaut uz brīdi baudīt saulaino vasaru domās vai realitātē var aiznest uz kādu saules piesātinātu valsti. Ceļojums sagādās ne mazumu iespēju izbaudīt dažādas garšas, krāsas, smaržas, kā arī saņemt uzmanības apliecinājumus un komplimentus.

 

Padoms

Kas teica, ka dzīves filozofijai un stratēģijai ir tikai apgarots un ideoloģisks formāts? Šogad pārliecināsieties, ka pilnasinīga un iespaidiem piepildīta dzīve var nostiprināt jūsu pārliecību par to, ka arī skaisti dzīvot ir jāmācās. Lai tas kļūst par jauno mērķi!

 

Mežāzis 

(22.12.–20.01.) 

Profesionālā darbība

Janvāris, februāris un marts solās būt ļoti dinamiski darba frontē, forsējot notikumus vienlaikus vairākos virzienos. Centieni aktīvi sasniegt savus mērķus var nepatikt pārējiem kolēģiem, kas nav raduši tik superaktīvi darboties. Esiet uzmanīgi, lai neizprovocētu nevajadzīgi karstas vārdu apmaiņas par to, kuram klausīt un kurš te galvenais. Aprīlī sapratīsiet, ka komandas darbs nav jūsu sabiedrotais, tāpēc varat pieņemt lēmumu strādāt individuāli pašam savā projektā vai veidot ģimenes biznesu. Gads tam solās būt visai labvēlīgs un veiksmīgs. Oktobris atnāks ar jaunām iniciatīvām un augstiem mērķiem, izaugsmi karjerā un sociālajā statusā.

 

Finanses un materiālā labklājība

Finanšu situāciju ietekmēs plāni saistībā ar savas radošās darbības organizēšanu, iespējamo materiālo atbalstu bērniem un nekustamā īpašuma apsaimniekošanas izdevumu pieaugums. Vasaras mēnešos iespējami patīkami papildinājumi ģimenes budžetā, kas var nākt gan kā partnera ienākumu pieaugums, gan arī kā papildu peļņa no atsevišķiem piedāvājumiem. Ja rodas vajadzība pēc papildu finansējuma, vasaras mēneši būs labvēlīgi kredītu saņemšanai. Maijs, jūnijs var būt lielākie tēriņu periodi. Jūlijs, augusts, septembris – kopīgā budžeta sabalansēšanas, pārskatīšanas laiks. Iespējams, būs jākārto mantojuma lietas.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Šajā periodā nozīmīga loma būs kopīgiem ienākumiem un sociālajam statusam, kas iegūts laulībā vai biznesa partnerībā. Jo vairāk naudas, jo labāk risināsiet problēmas; jo mazāk, jo būs grūtāk. Veiksmīgi risinājumi apdrošināšanas un nodokļu jautājumos. Jūtas un emocijas būs visai intensīvas un izrietēs no finanšu lietām. Vasaras romāns var krietni patukšot jūsu maciņu, jo izredzētais partneris vērtēs jūs pēc maka biezuma. Ražīgs un uzkrājošs gads var būt ģimenes biznesā – kāds hobijs, kas tiek pārvērsts par ienākumu avotu, vai arī bērnu panākumi un veiksme, kas noņem daļu materiālās atbildības nastas.

 

Padoms

Pārskatiet un savediet kārtībā visus komunikācijas un informācijas nesējus – datorus, telefonus u. tml. Ja nepieciešams, ierobežojiet tēriņus autotransportam un saprātīgi plānojiet maršrutu, apciemojot radiniekus. Varbūt kāds dators, telefons vai auto uz brīdi jāizslēdz vai jāmaina tā lietošanas nosacījumi.

 

Ūdensvīrs 

(21.01.–18.02.) 

Profesionālā darbība

Profesionālā darbība šajā gadā var aktualizēt pārmaiņas darbavietā, pārfokusējot akcentus uz mājas dzīvi. Var kļūt aktuāls mājokļa jautājums, ģimenes bizness un darbošanās pie tā. Jauni izaicinājumi un iespējas vedinās doties tuvos un tālos ceļos, komandējumos vai arī labākas dzīves meklējumos. Aprīlis, maijs rosinās komunicēt un ģimenes lokā apsvērt mājokļa uzturēšanas jautājumus, bet augusts, septembris var būt dinamiski mēneši kreditēšanas iespēju pārrunās. Tiem, kas dzīvē raduši lēmumus pieņemt paši, gada sākums dos iespēju pierādīt sevi radošos projektos.

 

Finanses un materiālā labklājība

Iepriekšējā gadā gūtā pieredze un pārbaudījumi pašdisciplīnā un spējā uzņemties atbildību par sevi un citiem šajā gadā turpināsies savu finanšu sistemātiskā pārvaldē, sakārtošanā un vajadzīgo taupības pasākumu ieviešanā. 

 

Naudas lietās visam vajadzīga ļoti rūpīga un metodiska plānošana. 

 

Tas nenozīmē, ka vajadzēs knapināties, bet katru pirkumu rūpīgi pārdomāt saistībā ar tā ilgtspējīgu izmantošanu gan. Šogad vēlams atteikties no vieglprātīgiem vai emocionāliem tēriņiem, turklāt prasme naudu noturēt makā dos papildu drošības izjūtu.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Gada sākumā attieksme pret partneri būs visai atturīga un vēsa, gribēsies vairāk norobežoties un būt nepieejamam. Dinamika un divdomīgas situācijas līdz pat martam radīsies tur, kur virmos brīvas attiecības, iespēja gūt adrenalīnu un parādīt savas iekarošanas prasmes. Lielākais izaicinājums te būs nosēdēt uz diviem zirgiem vai tendence noķert mīlas virpuli vienlaikus vairākos virzienos. Vasarā pie horizonta parādīsies ļoti vilinoša būtne, kas var savaldzināt pat aukstu un nejūtīgu sirdi. Vasaras un rudens periodā var būtiski uzlaboties attiecības, iespējams atgūt iepriekš zaudēto.

 

Padoms

Kad brieduma tests ir izturēts, tad nebaida vairs nekādas dzīves vētras. Kļūstiet par savas dzīves saimnieku, tad pasaules horizonti atvērsies jaunām, daudz plašākām iespējām. Šogad veltiet laiku, lai apgūtu kaut ko jaunu, ceļotu, paplašinātu savu redzesloku un ienestu optimismu jebkur, kur atradīsiet savas mājas.

 

Zivis 

(19.02.–20.03.) 

Profesionālā darbība
Lielisks gads, lai paplašinātu savas zināšanas un celtu kvalifikāciju. Aprīlis, maijs atnesīs vairāk iespēju padziļināti apgūt kādu arodu, noklausīties semināru vai praktiski darboties un veidot kaut ko ikdienā noderīgu. Ceļi un domas var aizvest pat uz augstskolas auditoriju. Ja jutīsiet, ka esat gana zinošs, iespējams, varēsiet dalīties ar savām praktiskajām zināšanām un mācīt citus. Tiem, kas strādā ar klientiem, pieplūdums gaidāms augustā, septembrī, oktobrī. Ap šo pašu laiku gaidāma arī lielāka publicitāte un iespēja paplašināt kontaktu loku.

 

Finanses un materiālā labklājība

Gads pateicīgs jauniem finanšu projektiem. Aprīlis aktualizēs paša ieņēmumu un izdevumu tēmu, bet oktobris var atnest pozitīvus jaunumus partnera ienākumu bilancē.

Vasaras mēneši līdz pat rudens saulgriežiem priecēs ar lielisku atmosfēru darbā un uzlabos kopīgo noskaņu kolēģu vidū, turklāt iespējami patīkami finanšu bonusi.

 

Attiecības, mīlestība, ģimene

Gada sākumā turpināsies dinamika ģimenes lokā – kāds no ģimenes locekļiem būs uzņēmies līdera pozīciju un mudinās visus pārējos uz fiziskām aktivitātēm vai ar mājokli saistītām nodarbēm. Grūtības var sagādāt prioritāšu noteikšana, jo gribēsies darīt vienlaikus vairākus darbus.

Sākot no pavasara, sajutīsiet atbildības smago nastu un sāksiet vairāk plānot, sistemātiski organizēt un pārvaldīt pats sevi un visus pārējos. Mīlestībai nebūs daudz laika, bet, rosoties ikdienas darbos, var uzdzirkstīt kādas romantiskas noskaņas un aktualizēties attiecību drāmas. Svarīgi būs noorientēties starp to, kas svarīgāks – profesionalitāte darbā vai attiecības starp kolēģiem. Augustā, septembrī būs vairāk sarunu par mājokļa jautājumiem.

 

Padoms

Uzskati, kas veidojušies iepriekšējā dzīves periodā, varētu traucēt turpmākai attīstībai. Neturieties par varītēm pie savas pārliecības, ja tai beidzies noilgums, jo ir pienācis laiks paskatīties uz lietām ar plašāku skatu. Esiet atvērti jaunām pieredzēm, citādiem viedokļiem. Iespējams, kāds no tiem var kļūt par jauno stratēģisko orientieri kopējā attīstības virzībā.

 

Avots: jauns.lv/Lana Lapiņa/"Patiesā Dzīve"

Saistītie raksti