Jaunajā gadā 49 dažādi viedtālruņu modeļi var palikt bez “Whatsapp”

“WhatsApp” izplatītais paziņojums vēsta, ka aplikācija šī gada 31. decembrī, pārtrauks atbalstu 49 dažādiem viedtālruņu modeļiem. Tas nozīmē, ka tie lietotāji, kas darbojas ar vecākiem mobilajiem tālruņiem, vairs nevarēs pilnvērtīgi izmantot “WhatsApp” pakalpojumus.
“WhatsApp” norāda, ka pirms 31. decembra būtu nepieciešams atjaunināt tālruņa operētājsistēmu uz iespējami jaunāku versiju.

FOTO: Shutterstock.com

“WhatsApp” norāda, ka pirms 31. decembra būtu nepieciešams atjaunināt tālruņa operētājsistēmu uz iespējami jaunāku versiju.

Jebkurš tālrunis, kurā darbojas operētājsistēma Android 4.3 vai vecāka versija, kā arī iOS 9 vai vecāka versija, “WhatsApp” aplikācija vairs var nedarboties pēc 2022. gada 31. decembra.  

"Ierīces un programmatūra bieži mainās, tāpēc mēs regulāri pārskatām, kuras operētājsistēmas mēs atbalstām, un veicam atjauninājumus," norāda “WhatsApp” pārstāvji, “šajās ierīcēs (vecākās ierīcēs – red.), iespējams, nav arī jaunāko drošības atjauninājumu, vai tām var nebūt funkcionalitātes, kas nepieciešama, lai palaistu “WhatsApp”.”

 

Tas nenozīmē, ka WhatsApp pilnībā pārtrauks darboties šajos vecajos tālruņos – uzņēmums tos neatbalstīs ar atjauninājumiem. 

 

Tāpēc laika gaitā var rasties kļūdas un citas problēmas, ja nebūs pieejams kāds aplikācijas atjauninājums. “Tāpat lieotāji nevarēs piekļūt nevienai jaunai “WhatsApp” funkcijai, kas tiks izlaista,” norāda aplikācijas pārstāvji, kā arī sniedz iespējamu risinājumu. “WhatsApp” norāda, ka pirms 31. decembra būtu nepieciešams atjaunināt tālruņa operētājsistēmu uz iespējami jaunāku versiju.

“Ja varēsiet aplikāciju atjaunināt, varēsiet turpināt lietot “WhatsApp” kā parasti,” norāda aplikācijas pārstāvji, “ja ierīci nevar atjaunināt uz jaunāko operētājsistēmas versiju, nāksies iegādāties jaunāku tālruni, lai lietotu aplikāciju.”

Reklāma
Reklāma

 

Lai turpinātu saņemt atbalstu, “WhatsApp” iesaka Apple operētājsistēmas iOS 9 un jaunākas versijas, kā arī Android 4.3 un jaunākas versijas.

 

Tālruņu saraksts, kuros, iespējams, vairs nevarēs izmantot “WhatsApp” pēc 31. decembra:

  • iPhone 5, iPhone 5c
  • Archos 53 Platinum
  • Grand S Flex ZTE, Grand X Quad V987 ZTE
  • HTC Desire 500
  • Huawei Ascend D, Huawei Ascend D1, Huawei Ascend D2, Huawei Ascend G740, Huawei Ascend Mate, Huawei Ascend P1
  • Quad XL
  • Lenovo A820
  • LG Enact, LG Lucid 2, LG Optimus 4X HD, LG Optimus F3, LG Optimus F3Q, LG Optimus F5, LG Optimus F6, LG Optimus F7, LG Optimus L2 II, LG Optimus L3 II, LG Optimus L3 II Dual, LG Optimus L4 II, LG Optimus L4 II Dual, LG Optimus L5, LG Optimus L5 Dual, LG Optimus L5 II, LG Optimus L7, LG Optimus L7 II, LG Optimus L7 II Dual, LG Optimus Nitro HD
  • Memo ZTE V956
  • Samsung Galaxy Ace 2, Samsung Galaxy Core, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3 mini, Samsung Galaxy Trend II, Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy Xcover 2
  • Sony Xperia Arc S, Sony Xperia miro, Sony Xperia Neo L
  • Wiko Cink Five, Wiko Darknight ZT.

Saistītie raksti