Cenas aug visam! Cik turpmāk maksās ārsta apmeklējums?

Pacientu līdzmaksājums par valsts apmaksātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ir palicis nemainīgs, bet maksas pakalpojumu cenas aug, vēsta TV3 ziņas.
Dažās iestādēs speciālista konsultācijas cena pieaugs pat par 20 %.

FOTO: Shutterstock.com

Dažās iestādēs speciālista konsultācijas cena pieaugs pat par 20 %.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS), kur maksas pakalpojumus izmanto aptuveni 10% pacientu, cenas ir cēlusi kopš pirmā novembra. Vidēji tās augušas par 8%.

 

“Tās nav augušas būtiski. Pielāgojamies vidējām tirgus cenām taču, paturot prātā, ka mēs esam valsts mēroga klīnika. Līdz ar to ļoti daudzās pozīcijās tās ir zemāka nekā vidēji tirgū,” teic RAKUS Ambulatorās daļas vadītāja p.i. Igors Vladimirovs.

 

Izmantojot maksas pakalpojumus, kopš novembra par ārsta konsultāciju “Austrumu slimnīcā” jāmaksā 50 eiro. Iepriekš vizīte maksāja 40 eiro, tātad ārsta apmeklējums sadārdzinājies par ceturto daļu.

 

Maksas pakalpojumu cenas ir palielinājusi arī Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca. Speciālista konsultācija iepriekš maksāja 45 eiro, tagad 55 eiro, kas ir sadārdzinājums par 22%.

 

Bet no jaunā gada vidēji par 10% dārgāki kļūs maksas pakalpojumi Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā.

 

Reklāma
Reklāma

“Diemžēl mums ir nācies to darīt. Nebijām paši pirmie, kas šādu gājienu veiktu. Diemžēl, analizējot energoresursu cenu pieauguma ietekmi uz mūsu budžetu, nācās spert šādu soli. Un vidēji ar 1. janvāri palielināsim maksas pakalpojumus par desmit procentiem. Dažiem pakalpojumiem varbūt tas būs vairāk, citiem mazāk,” saka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis Jānis Naglis.

 

Daļai pakalpojumu cenas “Stradiņi” palielināja jau pavasarī, tāpēc maksa par tiem nemainīsies. Runa ir, piemēram, par ārsta konsultācijām.

 

Cenrādi regulāri pārskata arī Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS), kur maksas pakalpojumu īpatsvars ir neliels. Neprecizējot, kā cenas augušas, iepriekšējo reizi tās celtas desmitajā oktobrī.

Lai inflācijas dēļ nemazinātos iedzīvotāju iespējas saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, Veselības ministrijā sagaida, ka nozare būs viena no galvenajām prioritātēm jaunajai valdībai.

 

No portāla www.jauns.lv.

Saistītie raksti