Piedalies Bērnu slimnīcas fonda rīkotajā vecāku aptaujā

Lai uzlabotu valsts atbalsta sistēmu bērniem ar kustību traucējumiem, Bērnu slimnīcas fonds īsteno projektu “Es un Tu, Mēs”. Tā ietvaros vecāki, kas audzina bērnus ar funkcionēšanas traucējumiem, tiek aicināti piedalīties anonīmā interneta aptaujā par iekļaujošu sabiedrību.
Pēdējos trīs gados Bērnu slimnīcas fonds kopumā ir sniedzis atbalstu 108 bērniem ar kustību traucējumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Pēdējos trīs gados Bērnu slimnīcas fonds kopumā ir sniedzis atbalstu 108 bērniem ar kustību traucējumiem.

Aptaujas rezultāti tiks demonstrēti gan atbildīgajiem valsts lēmumu pieņēmējiem, gan sabiedrībai, lai veicinātu izpratni par bērnu ar funkcionēšanas ierobežojumiem un viņu ģimeņu vajadzībām, kā arī iekļaujošu attieksmi Latvijā. 

“Mums jau ir veiksmīga un vērtīga pieredze, īstenojot projektu, kurā iesaistījām gan speciālistus, gan bērnu vecākus, gan atbildīgās ministrijas un deputātus, kā arī citas nevalstiskās organizācijas, lai veidotu atbalsta sistēmu bērniem ar autiskā spektra traucējumiem (AST). Līdzīgi 

 

vēlamies valsts līmenī pārskatīt atbalsta iespējas bērniem ar kustību traucējumiem, 

 

Reklāma
Reklāma

jo, kaut arī atšķirībā no bērniem ar AST šeit jau ir izveidota sistēma, mēs ikdienā redzam, ka tā ir nepilnīga un būtu nepieciešami daudzi uzlabojumi. Arī šoreiz iesaistīsim pēc iespējas plašāku dalībnieku loku, lai rezultātā taptu pārdomāts un kvalitatīvs reformu plāns, kas varētu nodrošināt bērniem un viņu ģimenēm pilnvērtīgu atbalstu,” projekta ieceri komentēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.
 

Aptauju aizpildi ŠEIT

Saistītie raksti