Skolotāja 19 bērniem sadur plaukstas ar zīmuli

Pirms nedēļas Veršvu ģimnāzijā Kauņā noticis incidents, kur skolotāja ar zīmuli sadūrusi ceturtklasniekiem plaukstas, jo tie neesot uzvedušies kā pienākas. Nu vietējā policija uzsākusi izmeklēšanu.
Skolotāja savu vainu ir atzinusi.

FOTO: Shutterstock.com

Skolotāja savu vainu ir atzinusi.

"Notika incidents, tas tiek izmeklēts, ir izveidota darba grupa, kas strādās pie šī jautājuma. Skolotāja ir atstādināta no darba,” medijus par notikušo sākotnēji informēja Veršvu ģimnāzijas direktors Žilvinas Damijonaitis.

 

“Negribētu komentēt, jo tiekos ar darba komisiju, vācam materiālus, tiek informētas arī bērnu tiesību inspekcija. Mēs tiešām runājam un skatāmies. Kad izmeklēšana būs pabeigta, mums būs plašāki komentāri,” viņš piebilda.

Portāla “Kauno diena” publicētajā bērnu vecāku sūdzībā teikts, ka skolā strādājošā mūzikas skolotāja savainojusi rokas gandrīz visiem klases bērniem.

 

Skolotāja izlaidusi no klases divus pamatskolas bērnus, bet pārējiem 19 iedūra plaukstās ar zīmuli, iepriekš bērnu plaukstas saskrāpējot. 

 

Ceturtklasnieki esot sastādīti rindā, un skolotāja rīkojusies tā, it kā nekontrolējamo klasi disciplinētu. 

 

Skolotāja ir atlaista

Kā informēja Kauņas pilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Ona Gucevičiene, incidents noticis pagājušajā nedēļā, un šodien, 10. oktobrī, skolotāja tika atbrīvota no amata.

Piektdien saņēmām ziņojumu par incidentu Veršvu ģimnāzijā. Stingri iebilstam pret šādu pedagogu uzvedību, tāpēc nekavējoties sazinājāmies ar izglītības iestādes pārstāvjiem, kuri informēja par notiekošo mūzikas skolotājas un audzēkņu konflikta apstākļu izmeklēšanu.

 

Kā norāda Veršvu ģimnāzijas pārstāvji, skolēni stundas laikā neievēroja noteiktos uzvedības noteikumus, un skolotājiem nav izdevies viņus disciplinēt ar pedagoģiskiem līdzekļiem.

Gucevičiene norāda, ka ieteikuši  ģimnāzijai atstādināt skolotāju no darba un lūgt rakstiski izskaidrot notikušā iemeslus un informēt cietušo skolēnu vecākus par veiktajām darbībām. 

“Tāpat ieteicām nekavējoties izveidot komisiju iespējamo darba pienākumu pārkāpumu izmeklēšanai un sniegt studentiem psihologa un sociālā pedagoga konsultācijas emociju un pašsajūtas pārrunāšanai pēc notikušā,” raksta laikraksts “15 minūtes”. 

 

Reklāma
Reklāma

Kā pastāstīja Izglītības pārvaldes vadītāja, incidents noticis mūzikas stundas laikā, kurā piedalījās 18 ceturtklasnieki. Skolēnu traumas bija vieglas, viņu vecāki pēc mediķu palīdzības nav vērsušies.

“Šodien Veršvu ģimnāzijas direktors informēja, ka skolotāja kopš 10. oktobra ir atbrīvota no pašreizējā amata. Pedagoģe šajā izglītības iestādē strādā trešo gadu un nesen notikušais ir pirmais darba ētikas normu pārkāpums viņas karjerā,” apliecināja Gucevičiene.

 

Skolotāja atzinusi savu vainu

"Izrādījās šis fakts. Un skolotāja savu vainu atzina. Viņa nevarēja paskaidrot, kāpēc tas notika,” sacīja ģimnāzijas direktors Damijonaitis.

Par līdzīgiem vardarbīgiem atgadījumiem, kuros būtu iesaistīta šī skolotāja, iepriekš nebija ziņots, taču, pēc direktores teiktā, bija pazīmes, ka skolotāja iepriekš pacēlusi balsi, komunikācijā ar skolēniem.

“Skolēni kā jau skolēni, Visas nodarbības ir gan vieglas, gan grūtas reizē. Visur ir skolēni, un viņi visur ir jākontrolē. Es neteiktu, ka šie ceturtklasnieki ir kaut kāds izņēmums, ka viņi ir sliktāki,” par sadurtajiem skolēniem sacīja direktors.

 

Pēc viņa teiktā, atlaistā skolotāja bijusi jauniņā - šī bija viņas pirmā darbavieta izglītības jomā.  "Notikums mani pārsteidza un šokēja. Tas bija negaidīti”, atzina Damijonaitis. Ar cietušajiem sākumskolas bērniem runāja sociālais pedagogs un psiholoģe. Par to tiks runāts arī turpmāk.

 

“Šodien skolā viss ir normāli, un psihologs varēs pastāstīt vairāk par to, kā ir – viņš aprunāsies ar katru skolēnu,” apliecināja direktors.

 

Uz jautājumu, cik sūdzību no skolēnu vecākiem ģimnāzija saņēmusi, direktors apliecināja, ka tās esot 4 līdz 5, taču precīzi pateikt nevarot, jo, kad tas noticis, bijis komandējumā, no kura atgriezies tikai vakar vakarā. 

Direktors atzina, ka atlaistajai skolotājai šodien būtu grūti dabūt darbu citā izglītības iestādē, un arī šobrīd viņai ir grūti runāt par šo notikumu, vēl jo vairāk – skolā tagad būtu grūti strādāt. 

Damijonaitis norādīja, ka atlaistā skolotāja mūziku mācījis 12 pamatskolas klasēm. 

Par šo incidentu Kauņas apriņķa policija saņēma arī izglītības iestādes paziņojumu.

“Paziņojums tika saņemts šopēcpusdien. Šobrīd Kauņas pilsētas Santakas policijas iecirknī ir uzsākta apstākļu noskaidrošana," "15 minūtes" informēja Kauņas apriņķa policija.

Saistītie raksti