“Bite” ziedo skolas somas un nodrošinās logopēdu SOS bērnu ciematu skolēniem

Ar mērķi mazināt emocionālo slodzi skolā, ko rada sociālais fons, šodien IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite” īpašā pasākumā visiem SOS bērnu ciematu skolēniem dāvināja vairāk nekā 600 jaunas skolas un sporta somas, bet Īslīces SOS bērnu ciemata skolēniem tiks nodrošinātas arī logopēda nodarbības. Tikmēr mūziķis rolands če ar jauno dziesmu “piedurties” aicināja ļaut bērniem ilgāk būt bērniem un priecāties.
“Bite” īpašā pasākumā visiem SOS bērnu ciematu skolēniem dāvināja vairāk nekā 600 jaunas skolas un sporta somas.

FOTO: Shutterstock.com

“Bite” īpašā pasākumā visiem SOS bērnu ciematu skolēniem dāvināja vairāk nekā 600 jaunas skolas un sporta somas.

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, šogad IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite” aicina pievērst uzmanību nesamērīgas emocionālās slodzes dažādajiem aspektiem. Slodzi mācību gada laikā bērniem bieži vien rada mācības, dažādi pulciņi, kā arī pienākumi un problēmas mājās. 

 

Kā liecina nesen veiktas “Bite” aptaujas* dati, 82% Latvijas vecāku uztrauc slodze, ko bērniem mācību gada laikā rada tekošo un iekavēto mācību apguve, dažādi interešu pulciņi, pienākumi mājās u.tml. Vajadzība pēc slodzes balansa attiecas uz visiem bērniem, neatkarīgi no viņu sociālā stāvokļa, bet diemžēl maznodrošinātajiem bērniem papildu emocionālu slodzi rada arī sociālie izaicinājumi, piemēram, finansiālie apsvērumi, attiecības ģimenē u.c., kas situāciju padara vēl sarežģītāku, tāpēc īpaša uzmanība jāvelta arī grūtībās nonākušajiem skolēniem. 

 

“Pārlieku lielu emocionālu slodzi bērniem rada ne vien jaunās un pandēmijas laikā iekavētās mācību vielas apguve, bet arī nesaistoši pulciņi un virkne pienākumu mājās. 

Bieži vien tie ir arī augsti vecāku uzstādījumi un viņu pašu nepiepildītie sapņi. Tā kā viena no “Bite” vērtībām ir rūpes par cilvēkiem, sevišķi bērniem, jaunā mācību gada sākumā esam nolēmuši iestāties par sabalansētu slodzi bērniem. Mūsu kā pieaugušo uzdevums ir to atvieglot. Jau trešo gadu mums ir izveidojusies cieša draudzība ar Latvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju un tās paspārnē esošajām ģimenēm. Tāpēc, lai sniegtu praktisku palīdzību, “Bite” dāvina SOS bērnu ciematu skolēniem kopā vairāk nekā 600 skolas un sporta somu, kā arī visu mācību gadu nodrošinās logopēda nodarbības Islīces SOS bērnu ciemata bērniem,” stāsta Una Ahuna–Ozola, “Bite” Korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja.

 

Viņa papildina, ka nupat “Bite” kopā ar pašmāju reperi rolandu če radījuši dziesmu “piedurties”, ko pats mūziķis nodēvējis par “prieka un jautrības manifestu”. Dziesmas ideja ir iedvesmot jauniešus un aicināt viņus iedvesmot arī citus jauniešus, draudzēties, priecāties un vienkārši baudīt dzīvi. 

Reklāma
Reklāma

 

 

“Tieši prieks un pozitīvas emocijas saliedē jauniešus, kā arī palīdz kopā pārvarēt grūtos brīžos, tostarp tikt pāri slodzei, ko rada mācību vielas apguve, ārpusstundu pulciņi, ikdienas pienākumi un izaicinājumi mājās. Turpretim mācību piederumi ir viens no faktoriem, kas skolēniem palīdz sagatavoties kvalitatīvam mācību procesam un arī iekļauties vienaudžu vidū, kas nav mazsvarīgi. To nodrošināšana daudziem vecākiem, sevišķi sociālā riska grupu un Ukrainas bēgļu ģimenēm, ar kurām ikdienā strādā Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija, sagādā lielas grūtības, jo kopējās izmaksas bērna sagatavošanai skolai ir augstas. Nemaz nerunājot par situācijām, kad bērnam vajadzīgs dažādu speciālistu, piemēram, logopēda atbalsts,” saka Ilze Paleja, Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas direktore.

 

*Aptauju veica “Bite”, sadarbojoties ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”. Aptauja notika 2022. gada augustā. Tajā piedalījās 703 respondenti - vecāki, kuriem ir vismaz 1 skolas vecuma bērns.