Pieejama jauna mācīšanās platforma "Mācies kopā ar mazo Mulu"

Bērnu izglītojošās literatūras izdevniecība "Droši un Koši" sadarbībā ar "Datorzinību centrs" izstrādājuši digitālu mācību un metodisko līdzekli vizuālajā mākslā 1.-3. klasei "Mācies kopā ar mazo Mulu". Šajā platformā zinātkārā meitene Mula turpina iepazīstināt bērnus ar Latvijas mākslu, ko aizsāka grāmatu sērijā "Mazā Mula pēta".
Ar mazo Mulu mākslas pasaule šķitīs interesanta pat vislielākajam skeptiķim.

FOTO: Publicitātes foto

Ar mazo Mulu mākslas pasaule šķitīs interesanta pat vislielākajam skeptiķim.

Digitālais mācību un metodiskais materiāls ir starpdisciplinārs un ērti izmantojams arī citu mācību priekšmetu apguvē, turklāt piedāvā sagatavotas mācību stundas atbilstoši Skola2030 standartiem, sākot ar aizraujošām animācijām un beidzot ar izstrādātu vērtēšanas metodiku skolotājiem. Pedagogu kompetences attīstības nodaļas speciālisti šo platformu jau tagad vērtē kā vienu no veiksmīgākajiem jaunās kompetenču izglītības piemēriem, kas skolotājiem iedod ērtus un vienkārši lietojamus darba instrumentus klātienes un attālināto mācību laikā.

Digitālais mācību un metodiskais līdzeklis “Mācies kopā ar mazo Mulu” pilnībā nodrošina mācību procesu klasē un attālinātajās stundās. 

Mazā Mula kļūst par atbalsta personu izziņas procesā četru mākslas žanru apguvē – klusā daba, ainava, portrets un dzīvnieki mākslas darbos. 

Bērnus uzrunājošais un iesaistošais tēls parādās gan interaktīvajos uzdevumos, attīstošajās spēlēs, intro animācijās, gan arī intervijās ar mūsdienu māksliniekiem, uzdodot viņiem jautājumus, kas ir saistoši tieši bērnu auditorijai.

Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas Vizuālās mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča skaidro: “Mācību līdzekļa veiksme ir bērniem draudzīgais formāts – uzruna, mākslas darbu izvēle, mākslinieciskais noformējums. Tā ir iespēja sadraudzēties ar mākslas darbiem un māksliniekiem, kas ir nozīmīgs pamats bērna tālākai interesei par mākslu.”

Digitālā mācību un metodiskā materiāla vadošā satura eksperte Marta Leimane uzsver, ka platformā iekļauta metodika skolotājiem un uzdevumu vērtēšana, lai pedagogiem pēc iespējas vairāk atvieglotu darbu un dotu gatavus kompetenču izglītības materiālus. 

Šī brīža situācijā, kad bērniem daļēji vai pilnībā ir liegta kultūras pieejamība, šis ir brīnišķīgs materiāls, lai nodrošinātu vismaz attālinātu tikšanos ar tādiem mūsdienu māksliniekiem kā Ievu Iltneri, Kristianu Brekti, Ivaru Drulli un Maiju Kurševu. 

Vēl bez šo autoru intervijām materiālā ir iespējams izpētīt mākslas darbu galeriju un Latvijas mākslas klasiķu biogrāfijas, kas sarakstītas bērniem saprotamā un vienkāršā valodā. Apjomīga mākslas satura pieejamība digitālajā vidē nodrošina skolām būtiskas radošās un attīstošās prakses un iespējas mācību procesā izmantot Latvijas kultūras vērtības.  

 

Reklāma
Reklāma

Zināšanai

“Mācies kopā ar mazo Mulu” iekļauti 84 uzdevumi, 4 intro animācijas, 4 video intervijas, metodiskie materiāli skolotājiem, vērtēšanas metodika, izdrukājamas darba lapas skolēniem, mākslas darbu galerija, materiālā iekļauto mākslinieku biogrāfijas apraksti, kā arī mākslas darbu satura apraksti. Lai iesaistītu mācīšanās procesā bērnus ar dažādām uztverēm, uzdevumi ir gan lasāmi, gan skatāmi, gan klausāmi.

“Mācies kopā ar mazo Mulu” atrodas saitē mula.lv un ir pieejams izglītības iestādēm, iegādājoties licenci materiāla lietošanai. 

 

Par mazo Mulu

Mazās Mulas tēls radīts 2013. gadā, apvienojoties domubiedru grupai – izdevniecības vadītājai Kristīnei Morozovai, teksta autorei Ingai Beitiņai, mākslas vēsturniecei Baibai Grīnbergai, mākslas pedagoģei Martai Leimanei un ilustrāciju autoram Reinim Pētersonam, – tika izdotas 4 grāmatas sērijā “Mazā Mula pēta”: “Ainava kopā ar mazo Mulu”,  “Dzīvnieki mākslas darbos”, “Mula un portrets” un “Klusā daba kopā ar mazo Mulu”.

Šobrīd mazā Mula dzīvo ne tikai grāmatās, bet arī TV ekrānos raidījumā “Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē”.