Notiks diskusija par dažādām iespējām uzņemt ģimenē bez vecāku gādības palikušos bērnus

Labklājības ministrija š.g. 29. novembrī organizē diskusiju par ārpusģimenes aprūpes statusiem, adopciju un iespējām uzņemt bāreņus un bez vecāku gādības palikušos bērnus savā aprūpē. Diskusijā piedalīsies Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Evita Zālīte-Grosa, Atbalsta centrs “TILTS” vadītājs Kaspars Prūsis un audžumamma Zane Krauja. Diskusijas moderators Oskars Priede.
Notiks diskusija par dažādām iespējām uzņemt ģimenē bez vecāku gādības palikušos bērnus

FOTO: Publicitātes foto

Diskusijas dalībnieki skaidros atšķirības starp audžuģimenes, viesģimenes, aizbildņa vai adoptētāja statusiem, palīdzēs izprast bērna ienākšanas ģimenē procesu un uzzināt par pieejamiem atbalsta mehānismiem. Pieredzējusi ģimene, kura uzņēmusi bērnu savā aprūpē, dalīsies savā praktiskajā pieredzē un ikviens interesents varēs uzdot diskusijas dalībniekiem sev interesējošus jautājumus. 

 

Labklājības ministrija aicina sekot līdzi diskusijai 29. novembrī plkst. 13:00 Labklājības ministrijas Facebook kontā https://www.facebook.com/labklajibasministrija.

 

Kampaņas “ES GRIBU SAVAS MĀJAS!” atklāšanas pasākums notika š.g. 22. novembrī un iezīmēja jautājumus par ārpusģimenes aprūpi un adopciju, kā arī ģimenēm pieejamo atbalstu par ko sabiedrībai nepieciešams sniegt plašāku informāciju. Kampaņas laikā tiks veidoti video stāsti, viedokļu raksti, diskusijas un citas aktivitātes, kurās nozares eksperti dalīsies ar juridiskiem un praktiskiem padomiem, kā arī cilvēki dalīsies savos personīgajos stāstos – pieredzē uzņemt bērnu ģimenē, pieredzē nokļūt audžuvecāku aprūpē. 

 

Reklāma
Reklāma

Kampaņas “Es gribu savas mājas!” atklāšanas pasākums

 

 

Par kampaņu “Es gribu savas mājas!”

Trīs nedēļu garumā Labklājības ministrija realizēs informatīvu kampaņu “ES GRIBU SAVAS MĀJAS!”, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par bāreņu un bez vecāku gādības palikušu bērnu aprūpi, ģimeniskas vides nozīmību bērna veselīgai un pilnvērtīgai attīstībai, un samazināt institūcijās esošo bērnu skaitu, rosinot iedzīvotājus kļūt par audžuģimeni, aizbildni, adoptētāju vai viesģimeni.