Aicina piedalīties kampaņas “ES GRIBU SAVAS MĀJAS!” atklāšanas pasākumā

Labklājības ministrija aicina visus interesentus uz informatīvās kampaņas “ES GRIBU SAVAS MĀJAS!” tiešsaistes atklāšanas pasākumu, kas notiks 22. novembrī plkst. 13:00 platformā Zoom. Kampaņas mērķis – veicināt sabiedrības izpratni par bāreņu un bez vecāku gādības palikušu bērnu aprūpi, ģimeniskas vides nozīmību bērna veselīgai un pilnvērtīgai attīstībai un rosināt iedzīvotājus kļūt par audžuģimeni, aizbildni, adoptētāju vai viesģimeni.
Vairāki simti bērnu gaida to īpašo dienu, kad viņiem būs vieta, ko saukt par savām mājām.

FOTO: Shutterstock.com

Vairāki simti bērnu gaida to īpašo dienu, kad viņiem būs vieta, ko saukt par savām mājām.

Katru gadu ārpusģimenes aprūpē esošo bērnu skaits samazinās. Piemēram, 2021. gada 1. janvārī salīdzinājumā ar 2018. gada 1. janvāri, bērnu skaits aprūpes iestādēs samazinājies par 45%. Savukārt saskaņā ar bērnu aprūpes iestāžu sniegto informāciju, 2021. gada 1. oktobrī bērnu aprūpes iestādēs atradās 506 bērni, kas ir par 11% mazāk nekā 2021. gada 1. janvārī. 

Tomēr joprojām ārpusģimenes aprūpē ir daudz bērnu, un īpaši vecumā no 13 gadiem, kuri arī gaida iespēju augt ģimeniskā vidē. 

Tieši tāpēc tapa Labklājības ministrijas organizēta kampaņa “ES GRIBU SAVAS MĀJAS!”. 
Kampaņas atklāšanas pasākumā piedalīsies labklājības ministrs Gatis Eglītis, Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra direktors Kaspars Jasinkevičs, “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un žurnālists, atklāšanas pasākuma vadītājs Ansis Bogustovs. 

Reklāma
Reklāma

Atklāšanas pasākumā iespējams piedalīties, skatoties to ģimenes portālā Mammamuntetiem.lv, Labklājības ministrijas facebook lapā: https://www.facebook.com/labklajibasministrija vai Mammamuntetiem.lv facebook lapā: https://www.facebook.com/events/1724198737770587?ref=newsfeed