Imunizācijas padome iesaka ar "Janssen" pret Covid-19 potētajiem saņemt otru devu

Cilvēkiem, kuri pret Covid-19 vakcinējušies ar "Johnson & Johnson" meitasuzņēmuma "Janssen" ražoto vienas devas poti, iesaka neatkarīgi no vecuma saņemt otru devu, lai panāktu labu individuālo aizsardzību pret Covid-19, informēja Imunizācijas valsts padomē (IVP).
Imunizācijas padome iesaka ar Janssen pret Covid-19 potētajiem saņemt otru devu

FOTO: Shutterstock.com

IVP priekšsēdētāja Dace Zavadska skaidroja, ka patlaban gan Latvijā, gan pasaulē ir redzams – pilna vakcinācija ar "Janssen", kas sastāv no vienas devas, dod zemāku aizsardzību pret Covid-19 vīrusa delta varianta izraisītu simptomātisku Covid-19 un nepieciešamību tās dēļ hospitalizēt, nekā to nodrošina divas devas mRNS ("Pfizer/BioNTech" un "Moderna") vai otras vīrusu vektoru vakcīnas – "AstraZeneca" ražotais preparāta "Vaxzevria" divu devu kurss.
 

Tāpēc IVP rekomendē ar "Janssen" vakcīnu potētiem cilvēkiem neatkarīgi no vecuma 8–12 nedēļas pēc potēšanās veikt balstsvakcināciju ar "Pfizer/BioNTech" vai "Moderna" vakcīnu, taču kā alternatīva pieļaujama arī tā pati "Janssen" vakcīna pret Covid-19.

Savukārt tiem, kam pirms vai pēc "Janssen" ir bijusi pierādīta SARS CoV-2 infekcija, otra vakcīnas deva nav nepieciešama.

Reklāma
Reklāma