Sabiedriskajā transportā nepiešķirs atlaides pasažieriem bez Covid-19 sertifikāta

Sabiedriskā transporta uzņēmumi, kas saņem dotāciju no pašvaldības par pilngadīgu personu pārvadāšanu ar atlaidi, no 25. oktobra nevarēs piešķirt atlaidi cilvēkiem bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. To otrdien nolēma valdība.
“Rīgas satiksme” katru dienu iztīra un dezinficē visus sabiedriskā transporta līdzekļus

FOTO: Publicitātes foto

“Rīgas satiksme” katru dienu iztīra un dezinficē visus sabiedriskā transporta līdzekļus

Veselības ministrija (VM) norādījusi, ka sabiedriskajā transportā, pulcējoties lielam skaitam cilvēku, kas nav pilnībā vakcinēti pret Covid-19 vai to pārslimojuši, ir ļoti augsts inficēšanās ar Covid-19 risks. Tādēļ VM uzskata, ka ir nepieciešams mazināt to cilvēku pārvietošanos ar sabiedrisko transportu, kas nav pilnībā vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19.
 

Līdz ar to valdība lēma grozīt noteikumus – sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji varēs no Nacionālā veselības dienesta iegūt informāciju par katru personu, kas saņem sabiedriskā transporta izmantošanas atlaides, lai varētu identificēt, vai personai ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.
 

Pamatojoties uz šo informāciju, sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs varēs lemt par atlaižu piemērošanu konkrētām cilvēku grupām.

Reklāma
Reklāma