Covid - 19 drošības pasākumi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā un poliklīnikā

Sakarā ar epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos papildus drošības pasākumi ieviesti arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā un poliklīnikā.
Covid - 19 drošības pasākumi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā un poliklīnikā

FOTO: Shutterstock.com

Slimnīcā joprojām ir pieejami visi ambulatorie pakalpojumi. Lai ērti pieteiktos vizītei, vecākus aicina izmantot elektronisko pieteikuma formu.

 

  • Pirms došanās uz Bērnu slimnīcas dienas stacionāru vai pirms plānveida stacionēšanās, pavadošajai personai mājaslapā (vai reģistratūrā) jāaizpilda Covid-19 apliecinājums*.
  • Bērnu drīkst pavadīt tikai viena pavadošā persona, kurai jābūt bez jebkādām saslimšanas pazīmēm.
  • Pacientiem un pavadošajām personām, kurām nav Covid-19 vakcināciju vai pārslimošanu apliecinoša sertifikāta, ne agrāk kā 48 stundas pirms plānveida stacionēšanas Bērnu slimnīcas stacionārā vai dienas stacionārā ir jāveic Covid-19 tests ar deguna un rīkles iztriepi SARS-CoV-2 RNS noteikšanai. Iestājoties Bērnu slimnīcā, jāuzrāda negatīvs testa rezultāts.
  • Tests pacientam jāveic arī tad, ja ambulatori nepieciešams veikt endoskopisku izmeklējumu vai 24h barības vada ph metriju.
     


Iepriekš veikts Covid-19 tests nav nepieciešams tikai izņēmuma gadījumos:

  • asaru kanālu zondēšana zīdaiņiem bez narkozes
  • psihiatrijas profila dienas stacionāru pakalpojumi
  • BAHA dzirdes aparāta saņemšana dienas stacionāra pacientiem
  • rehabilitācijas profila dienas stacionāru pakalpojumi.

     
Reklāma
Reklāma

Pacientiem un pavadošajām personām, kurām ir Covid-19 vakcināciju vai pārslimošanu apliecinošs sertifikāts, pēc iestāšanās stacionārā Bērnu slimnīcas personāls bez maksas veiks ātro antigēnu testu.


Bērnu slimnīca ir vienīgā slimnīca bērniem Latvijā, kurā tiek nodrošināta neatliekamā, plānveida un ambulatorā medicīniskā palīdzība bērniem, kur ārstēšanu saņem bērni ar dažādām diagnozēm un kā hroniskām, tā akūtām saslimšanām. Ir pacienti, kuru saslimšana norit vieglāk, un ir tādi, kuri slimo smagākā formā un ilgstoši, tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi radīt drošu vidi ikvienam, samazinot jebkādus riskus saistībā ar Covid-19.

Lai saņemtu ambulatoros pakalpojumus Bērnu slimnīcā, sertifikātu vai testu nav jāuzrāda.

*Parakstot apliecinājumu, pavadošā persona apliecina, ka:

- pēdējo 14 dienu laikā pavadošā persona, bērns, ģimenes locekļi un kontaktpersonas nav braukušas tranzītā un nav apmeklējušas valstis, kur 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 15, kā arī valstis, kuras nav ES vai EEZ;

- pavadošajai personai, bērnam, kā arī nevienam no mājsaimniecībā dzīvojošajiem tuviniekiem un kontaktpersonām šobrīd nav akūtas respiratoras saslimšanas pazīmju (klepus, iesnas, sāpes rīklē, paaugstināta temperatūra > 38.0, akūta caureja, elpas trūkums);

- pēdējo 14 dienu laikā pavadošā persona nav kontaktējusies ar pašizolācijā vai karantīnā esošu cilvēku.