Sestdien astoņos tirdzniecības centros poti pret Covid-19 saņēma 1392 cilvēki

Sestdien astoņos tirdzniecības centros vakcīnu pret Covid-19 saņēma 1392 cilvēki, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Inga Vasiļjeva.
1630 cilvēki vakcīnu pret bīstamo vīrusu saņēmuši pie izbraukuma brigādēm.

FOTO: Shutterstock.com

1630 cilvēki vakcīnu pret bīstamo vīrusu saņēmuši pie izbraukuma brigādēm.

Viņa uzsvēra, ka kopumā valstī ir 20 tirdzniecības centri, kuros norisinās pret Covid-19 vakcinācijas process, taču pašlaik NVD Vakcinācijas projekta nodaļā ir dati par astoņiem tirdzniecības centriem. Pilnīga aina par vakcinēto personu skaitu būs zināma, kad vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji ievadīs datus vairāku dienu laikā kopš vakcinācijas fakta veikšanas.

 

Vienlaikus NVD pārstāve atklāja, ka vēl 1630 cilvēki vakcīnu pret bīstamo vīrusu saņēmuši pie izbraukuma brigādēm. 

 

Visvairāk vakardien pret Covid-19 savakcinējušies tirdzniecības centrā "Akropole", kur poti saņēma 376 iedzīvotāji. Daugavpils tirdzniecības centrā "Solo" - 246, bet tirdzniecības centrā "Alfa" - 249. 

 

LETA jau ziņoja, ka piektdien un sestdien teju pie vairākiem vakcinācijas punktiem vērojama pastiprināta iedzīvotāju interese par vakcināciju pret Covid-19, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

 

Arī vakcinācijas tālruņa 8989 ienākošo zvanu statistika liecinot, ka vairāk nekā 50% zvanu ir tieši par pierakstu uz pirmo poti. Vakcinācijas pakalpojuma sniedzēji aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem - daudzi vakcinācijas pakalpojuma sniedzēji ir pastiprinājuši jaudas.

 

Reklāma
Reklāma

Vakcinācijas nodaļa atgādina, ka vakcinēties iespējams arī pie sava ģimenes ārsta. Savukārt "manavakcina.lv" un 8989 var pieteikties uz vakcināciju ārstniecības iestādēs, vakcinācijas centros un vakcinācijas punktos, ja personai ir internetbankas pilnā versija un iespēja autentificēt sevi portālā "latvija.lv", izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku.

 

Nākamās nedēļas laikā tiks atvērti papildu desmit vakcinācijas centri visā Latvijā, vakcinācijas punkti tirdzniecības centros tiks pielāgoti jaunajām epidemioloģiskajām prasībām, nepieciešamības gadījumā tiks izvietoti arī mobilie vakcinācijas punkti.

 

Intensīvi tikšot turpināta izbraukuma vakcinācija arī apdzīvotās vietās, kurās ir zemi vakcinācijas pret Covid-19 aptveres rādītāji un iedzīvotājiem jāmēro salīdzinoši liels attālums līdz ģimenes ārsta praksei vai vakcinācijas punktam, kā arī senioru vakcinācija mājās, ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestādēs visā Latvijā.

 

Latvijā iedzīvotājiem ir pieejamas visas Eiropas Zāļu aģentūrā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19. Savukārt vakcinācijas pakalpojumu var saņemt pie ģimenes ārstiem, ārstniecības iestādēs, vakcinācijas punktos, tirdzniecības centros un izbraukuma vakcinācijā. Iedzīvotājiem vecumā no 80 gadiem tiek piedāvāta iespēja saņemt vakcīnu mājās.

 

Informācija par vakcinācijas iespējām ir pieejama NVD mājaslapā vai zvanot pa tālruni 8989, savukārt papildu informācija par vakcīnām ir pieejama Zāļu valsts aģentūras mājaslapā. Latvijā ir pietiekams vakcīnu skaits, lai vakcīnas pret Covid-19 saņemtu ikviens, kas pieņēmis šādu lēmumu.