Ārkārtējās situācijas laikā sporta treniņi iekštelpās būs atļauti ievērojot šos noteikumus

Ārkārtējās situācijas laikā sporta treniņi iekštelpās būs atļauti ne vairāk kā 20 personu grupām, nodrošinot vienam cilvēkam ne mazāk kā 15 kvadrātmetrus telpas platības, piektdien ārkārtas sēdē nolēma valdība.
Grupu treniņos vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti varēs pulcēties ne vairāk kā 20 personas.

FOTO: Shutterstock.com

Grupu treniņos vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti varēs pulcēties ne vairāk kā 20 personas.

Valdības rīkojums paredz, ka sporta treniņi iekštelpās individuāla apmeklējuma ietvaros vai grupā notiek epidemioloģiski drošā vidē, ievērojot, ka vienai personai ir nodrošināti ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no treniņa norises telpas platības (publiskas lietošanas peldbaseinā - 10 kvadrātmetri no ūdens virsmas platības). Ja treniņu apmeklē vienas izglītības iestādes vienas klases (kursa) izglītojamie vienas treniņgrupas ietvaros, tad minētais ierobežojums par telpas vai ūdens virsmas platību netiek piemērots.

 

Grupu treniņos vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti varēs pulcēties ne vairāk kā 20 personas. Ja to pieļauj attiecīgās sporta treniņu norises telpas platība, dažādu treniņgrupu plūsmas nepārklājas, kā arī tiek nodrošināta to darbības atsevišķa uzraudzība, vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs.

 

Ja treniņu apmeklē vienas izglītības iestādes vienas klases (kursa) izglītojamie vienas treniņgrupas ietvaros, tad minētais ierobežojums par telpas vai ūdens virsmas platību netiek piemērots.

 

Iekštelpu sporta norises vietas apmeklējuma laikā būs jāievēro divu metru distanci, izņemot sporta treniņa telpu, kurā notiek treniņprocess. Piepildījums ģērbtuvēs vienlaikus nedrīkstēs pārsniegt 25%.

 

Sporta treniņā nedrīkstēs piedalīties personas, kuras nav tieši iesaistītas tā organizēšanā un norisē, tai skaitā izglītojamo likumiskie pārstāvji.

 

Sporta treniņi ārtelpās grupā varēs notikt epidemioloģiski drošā vidē, ievērojot nosacījumu, ka vienā treniņgrupā vienlaikus organizēti pulcējas ne vairāk kā 20 personas, neskaitot sporta speciālistus un sporta darbiniekus, un piepildījums ģērbtuvēs nepārsniedz 25%. Ja to pieļauj attiecīgās sporta norises vietas ārtelpas platība, vienlaikus varēs norisināties vairāku treniņgrupu darbs, ja dažādu treniņgrupu plūsmas nepārklājas un tiek nodrošināta to darbības atsevišķa uzraudzība.

 

Sporta treniņos grupā interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu norisē iekštelpās varēs piedalīties darbinieki un izglītojamie, kuriem ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kā arī vienas pamata vai vidējās izglītības pakāpes izglītības iestādes vienas klases (kursa) izglītojamie vienas treniņgrupas ietvaros, kuri ir veikuši Covid-19 testu izglītības iestādē organizētā skrīninga ietvaros.

 

Tāpat treniņos iekštelpās varēs piedalīties peldētapmācības programmu izglītojamie līdz 11 gadu vecumam, ja vienam izglītojamam nodrošina ne mazāk kā sešus kvadrātmetrus no peldētapmācības peldbaseina ūdens virsmas platības.

 

Treniņos iekštelpās izglītojamie varēs piedalīties arī individuāli, izņemot izglītojamie, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vai ar sporta treniņa vadītāju, kuram ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un nodarbības telpā neatrodas citas personas.

 

Reklāma
Reklāma

Treniņos ārtelpās varēs piedalīties darbinieki, kuriem ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kā arī izglītojamie, kuri ir veikuši Covid-19 testu izglītības iestādē organizētā skrīninga ietvaros, ja vienā treniņgrupā pulcējas ne vairāk kā 10 personas (neskaitot sporta speciālistus un sporta darbiniekus) un netiek izmantotas ģērbtuves. Ierobežojums par treniņgrupas lielumu un ģērbtuvēm nav attiecināms, ja visiem treniņgrupas dalībniekiem ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. 

 

Tāpat ārtelpu treniņos varēs piedalīties vienas pamata vai vispārējās izglītības pakāpes izglītības iestādes vienas klases (kursa) izglītojamie vienas treniņgrupas ietvaros, kuri ir veikuši Covid-19 testu izglītības iestādē organizētā skrīninga ietvaros.

 

Latvijas izlases, tai skaitā jauniešu un junioru, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, komandu sporta spēļu starptautisko un augstāko līgu komandu sportistu, ja sporta sacensībās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem, kā arī Murjāņu sporta ģimnāzijas un augstas klases sportistu sagatavošanas centru izglītojamo sporta treniņi gan iekštelpās, gan ārtelpās drīkstēs norisināties arī epidemioloģiski daļēji drošā vidē ar darbiniekiem, kuriem ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

 

Sporta sacensībām būs jānotiek epidemioloģiski drošā vidē, ievērojot šādus nosacījumus - sacensības ir iekļautas attiecīgā sporta veida Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītās sporta federācijas sacensību kalendārā, kas ir publicēts tās tīmekļvietnē (norādot sacensību nosaukumu, norises vietu un laiku, kā arī sacensību organizatoru), sacensībās piedalās un to norises vietā atrodas tikai personas, kurām ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un tiek nodrošinātas prasības attiecībā uz publisku pasākumu rīkošanu. Latvijas jauniešu un junioru izlases sportisti ar derīgu testēšanas sertifikātu drīkst piedalīties Latvijas čempionātā pieaugušajiem.

 

Iekštelpu sporta sacensību norises vietas apmeklējuma laikā būs jāievēro divu metru distance, kā arī jālieto sejas maskas, izņemot sportistus sporta sacensību norises laikā. Vienas komandas (arī individuālajos sporta veidos) sportisti vai sportistus apkalpojošie sporta darbinieki fiziski nedrīkstēs kontaktēties ar citu komandu sportistiem vai citus sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, izņemot sportistus sporta sacensību norises laikā. Piepildījums ģērbtuvēs nedrīkstēs pārsniegt 25%, apbalvošana klātienē varēs notikt tikai individuāli.

 

Starptautiski sporta pasākumi sportistiem no 16 gadu vecuma, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu sporta sacensības, ja tajās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem, gan iekštelpās, gan ārtelpās drīkstēs norisināties arī epidemioloģiski daļēji drošā vidē un uz tiem neattiecas darba laika ierobežojumi.

 

Skatītāji sporta sacensības un starptautiskus sporta pasākumus drīkstēs apmeklēt, ja viņiem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

 

Ierobežojumi līdz ar ārkārtējo situāciju spēkā stāsies pirmdien, 11.oktobrī.