Pēc karantīnas skolēni ar negatīva testa rezultātu skolā varēs atgriezties ātrāk

Veicot Covid-19 testu un uzrādot negatīvu rezultātu, skolēniem no karantīnas būs iespēja atgriezties klātienes mācībās ātrāk. Testu bez ģimenes ārsta nosūtījuma varēs veikt jau septītajā dienā pēc karantīnas uzsākšanas – to paredz Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.
Pēc karantīnas skolēni ar negatīva testa rezultātu skolā varēs atgriezties ātrāk

FOTO: Shutterstock.com

Šāds priekšlikums izstrādāts, jo bērniem Covid-19 infekcija norit straujāk - pēc inficēšanās simptomi parādās daudz ātrāk, nekā tas ir pieaugušajiem. Tādējādi jaunais regulējums ļaus skolēniem pēc iespējas ātrāk atgriezties klātienes mācībās. Šobrīd spēkā esošās normas nosaka, ka karantīnas laiks ir 14 dienas (ar iespēju veikt testu karantīnas 10. dienā).
 

Vienlaikus Izglītības un zinātnes ministrija pievienojas Veselības ministrijas aicinājumam skolēniem nedoties uz skolu ar elpceļu saslimšanas simptomiem. Pagājušajā nedēļā 64% no skolās atklātajiem Covid-19 gadījumiem bērniem bija Covid-19 infekcijai raksturīgie simptomi. Diemžēl jau vairākas nedēļas konstatēts, ka no skolās atklātajiem Covid-19 inficēšanās gadījumiem vairāk nekā pusē gadījumu bērni ir apmeklējuši skolu ar saaukstēšanās simptomiem. Tāpēc vecāki aicināti būt īpaši atbildīgi, tādējādi rūpējoties gan savu bērnu, gan visu apkārtējo cilvēku veselību un drošību.

Reklāma
Reklāma