Nosaukti pasaulē populārākie jaundzimušo vārdi

Izvēloties vārdu gaidāmajam bērniņam, daudzi vecāki lūko pēc tāda, kas ir labskanīgs arī citās valodās. Lūk, populārākie internacionālie vārdi, pie kuriem bērni tikuši visbiežāk. Līderos – Noa un Ava.
Stabilas līderpozīcijas ieņem vārds Noa zēniem un Ava meitenēm.

FOTO: Shutterstock.com

Stabilas līderpozīcijas ieņem vārds Noa zēniem un Ava meitenēm.

ASV

Populārākie zēnu vārdi: Liams, Viljams un Olivers. 
Populārākie meiteņu vārdi: Olīvija, Šarlote, Sofija un Emma. 
Jāpiebilst, ka TOP pieciniekā iekļuvuši arī tādi vārdi kā Noa un Ava.  

 

Krievija

Populārākie vārdi zēniem: Aleksandrs, Marks, Maksims (Maks) un Mihails (Maikls).
Populārākie vārdi meitenēm: Anna, Sofija, Marija (Mērija) un Alise.  

 

Austrālija

Arī šajā kontinentā Noa un Ava ierindojas populārāko vārdu pieciniekā, tomēr pirmo vietu zēniem ieņem vārds Lūkass, bet meitenēm – Amēlija.

 

Vācija

Šajā valstī vārdu Noa saņēmuši visvairāk zēnu un attiecīgi vārdu Ava – visvairāk meiteņu. Tāpat vāciešiem tīkami ir tādi meiteņu vārdi kā Mia, Emīlija, Hanna un Sofija. Savukārt daudzi zēni tikuši pie vārda Bens, Matteo, Fins un Leons.

 

Nīderlande

Arī te populārākais vārds zēniem ir Noa, taču Ava gan šoreiz paliek ārpus piecinieka. Nīderlandieši dod priekšroku tādiem meiteņu vārdiem kā Emma, Jūlija, Mila, Tesa un Sofija. No zēnu vārdiem vecākiem tīkami vēl šķiet Liams, Lūkass, Sems un Dans.

 

Norvēģija

Reklāma
Reklāma

Nekādu pārsteigumu – vārds Noa šķiet gana tīkams arī norvēģiem, kam seko Olivers, Viljams un Liams. Taču populārāko vārdu topa līderis Norvēģijā ir Emīls. 
Meitenes visbiežāk tikušas pie vārda Nora, kam seko Emma, Ella, Olīvija un Emīlija.

 

Zviedrija

Zviedri priekšroku dod zēnu vārdam Viljams, bet meitenes visbiežāk tikušas pie vārda Elisa. TOP pieciniekā ierindojas vēl tādi zēnu vārdi kā jau zināmais Noa, Hugo, Liams un Eliass. Meitenēm – Elza, Astrīda, Alma un Selma.

 

Īrija

Uz šīs salas visbiežāk jaundzimušie tikuši pie vārdiem Džeks un Greisa. Populārāko vārdu topā zēniem iekļuvuši arī Noa, Konors, Daniels un Džeims, bet meitenēm – Ava, Emīlija, Sofija un Fiada.    

 

Skotija

Skotiem iemīļotākie zēnu vārdi ir Džeks, Noa, Džeims, Leo un Olivers, bet meitenes visbiežāk nosauktas par Islām, Avām, Olīvijām, Emīlijām un Frejām.

 

Un Latvijā

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka pēdējo piecu gadu laikā mūsu valstī populārākie meiteņu vārdi ir Sofija, Emīlija, Alise, Marta un Anna, bet zēniem – Roberts, Olivers, Marks, Emīls un Gustavs.

 

Avots: parents.ru