Gan privātos, gan publiskos pasākumos drīkstēs piedalīties ārā līdz 50 cilvēkiem un iekštelpās ne vairāk 20 cilvēki

Gadījumā, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir mazāks par 100, līdz brīdim, kamēr tas nepārsniedz 120, iekštelpās drīkstēs pulcēties ne vairāk kā 20 personas, bet ārā - ne vairāk kā 50 personas, trešdien lēma Ministru kabinetā.
Cilvēku ierobežojumu skaits ir attiecināms gan uz privātiem, gan publiskiem pasākumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Cilvēku ierobežojumu skaits ir attiecināms gan uz privātiem, gan publiskiem pasākumiem.

Cilvēku ierobežojumu skaits ir attiecināms gan uz privātiem, gan publiskiem pasākumiem, piemēram, bērēm, kristībām, psiholoģiskās palīdzības grupām, gājieniem un piketiem, kā arī pie ģimenes vai dzimtas kapavietām.

 

Tāpat noteikumu projektā par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai Kultūras ministrija (KM) rosināja precizēt prasības, kas  jāievēro sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem, sniedzot pakalpojumus ārā. 

 

Ņemot vērā, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzēji mēdz arī organizēt publiskus pasākumus, KM papildināja rīkojuma projektu, nosakot, ka gadījumos, ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs organizē publisku pasākumu, tā norises laikā sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma vietā jāievēro visas attiecināmās epidemioloģiskās drošības prasības.

 

Pasākumu var apmeklēt tikai tās personas, kurām ir sadarbspējīgs sertifikāts, proti, personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vai izslimojušas to, vai arī personas, kurām ir sadarbspējīgs sertifikāts par negatīvu Covid-19 testa rezultātu.

Reklāma
Reklāma

 

Regulējumā noteiktā prasība sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam jāizpilda gadījumos, kad tas organizē iepriekš publiski izsludinātu mūzikas izpildījumu ("dzīvās" mūzikas priekšnesumu vai dīdžeja uzstāšanos), kas norisinās konkrētā laikā, piedāvājot apmeklētājiem uz to iegādāties biļetes vai rezervēt vietu. Taču minētā prasība nav attiecināma uz tā saucamo "fona" mūzikas atskaņošanu sabiedriskās ēdināšanas vietā, neatkarīgi no tā, vai tiek atskaņotas fonogrammas, vai "fona" mūziku atskaņo izpildītāji.

 

Ministru kabinets atbalstīja KM priekšlikumu, kurā rosināts, ka personas, kurām ir sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts par pēdējo 48 stundu laikā veiktu Covid-19 testu un tas ir negatīvs, vai sešu stundu laikā veiktu SARS-CoV-2 antigēna testu ar negatīvu rezultātu, kā arī šīs personas pavadošie bērni, kas jaunāki par 12 gadiem, var piedalīties publiskos pasākumos un saņemt pakalpojumus klātienē, kuru norise saskaņā ar regulējumu ir aizliegta, tai skaitā izklaides un kultūras (kino un teātra izrādes, koncerti, izstādes, muzejpedagoģiskas un izglītojošas norises) pakalpojumus.