No 2. jūnija sāksies arī 12-15 gadus vecu pusaudžu vakcinācija

No 2. jūnija tiks uzsākta 12-15 gadus vecu pusaudžu vakcinācija ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty.
No 2. jūnija sāksies arī 12-15 gadus vecu pusaudžu vakcinācija

FOTO: Shutterstock.com

Pieteikties var vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989, pie sava ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādē, iepriekš pārliecinoties, ka vakcinācijas iestādē ir pieejama Pfizer-BioNTech vakcīna Comirnaty. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem Latvijā kopumā ir 82 008 pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadu vecumam.
 

Vakcinācijas kārtība 12-13 gadu veciem pusaudžiem
 

Vakcinācijai personu var pieteikt vecāki vai citi likumiskie pārstāvji ārstniecības iestādē, pie ģimenes ārsta vai pa tālruni 8989. Vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim - pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).
 

Vakcinācijas kārtība pusaudžiem no 14 gadiem


Atbilstoši Pacientu tiesību likuma 13. pantam nepilngadīgiem pacientiem no 14 gadu vecuma ārstniecība ir pieļaujama, ja saņemta viņu piekrišana, līdz ar to pusaudži no 14 gadu vecuma paši var pieņemt lēmumu vakcinēties un nav nepieciešama vecāku vai aizbildņu atļauja vakcīnas saņemšanai.
Vakcinācijai pusaudzis pats var pierakstīties vietnē www.manavakcina.lv, kur autentificēšanās notiek caur latvija.lv. ja ir pieejama pilnā internetbankas vai Smart-ID versija, vai zvanot pa tālruni 8989, kā vakcinācijas vietu norādot kādu no vakcinācijas centriem.
Ierodoties uz vakcināciju, pusaudzim jāņem līdzi personu apliecinošs dokuments – pase vai ID; ja jaunietim nav pases vai ID, tad jādodas uz vakcināciju ar likumisko pārstāvi.
 
Preses konferencei seko šeit: 

 

Reklāma
Reklāma

 

VM preses konference

No 2. jūnija Latvijā tiek uzsākta 12-15 gadu vecu pusaudžu vakcinācija pret Covid-19 ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty. 1. jūnijā plkst. 10.00 tiešraidē pieslēgsimies preses konferencei, kurā informēs par pusaudžu vakcinācijas procesa uzsākšanu. Preses konferencē piedalīsies: 📍Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja asoc.prof. Dace Zavadska 📍Zāļu valsts aģentūras Zāļu reģistrācijas departamenta vadītāja Elita Poplavska 📍Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietniece prof. Jana Pavāre 📍Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča

Posted by Slimību profilakses un kontroles centrs on Monday, May 31, 2021

Vakcinācija pret Covid-19 12-15 gadus veciem pusaudžiem notiks tikai ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty. Piesakoties, svarīgi pārliecināties, ka izvēlētajā vakcinācijas punktā ir pieejama šī tipa vakcīna. Tās ir pieejamas liela mēroga vakcinācijas centros un citās ārstniecības iestādēs vai ģimeņu ārstu praksēs.
 

Pieteikties vakcinācijai liela mēroga vakcinācijas centrā var:

1) Vietnē www.manavakcina.lv, ja personai ir internetbankas pilnā versija un iespēja autentificēt sevi portālā www.latvija.lv, izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku. 
2) Zvanot pa tālruni 8989, izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku. 
Svarīgi! Piesakoties manavakcina.lv vai pa tālruni 8989, jāizvēlas liela mēroga vakcinācijas centrs šajās pilsētās: