Sakarā ar pandēmiju bērnudārzu darba laiki vasarā var mainīties

Rīgā un arī citās pašvaldībās vasarā mainās pirmsskolu izglītības iestāžu darba laiks - pandēmijas apstākļos daudzi bērnudārzi šovasar darbosies īsāku dienas daļu, tiek veidotas īpašas dežūrgrupas bērniem, kuriem dārziņa pakalpojumi nepieciešami 12 stundas, citur dārziņi tiek slēgti uz mēnesi.
Sakarā ar pandēmiju bērnudārzu darba laiki vasarā var mainīties

FOTO: Shutterstock.com

Visi bērni, kuriem nepieciešami bērnudārza pakalpojumi, to varēs saņemt, par vēlmēm jāinformē dārziņa vadība, par bērnudārzu vasaras darbu stāsta LR-1 raidījumā “Ģimenes studija”.  


Rīgas 49. pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Vineta Jonīte pauž, ka jūnijā un jūlijā turpinās strādāt izglītības iestādes grupas, bet jūlija pēdējā nedēļā un trīs nedēļas augustā dežūrgrupa strādās kaimiņu dārziņā.

Privāto pirmsskolas izglītības iestāžu asociācijas vadītāja un privātā bērnudārza "Creakids" vadītāja Daina Kājiņa informē, ka strādās visi "Creakids"  dārziņi visus vasaras mēnešus. “Mēs esam pakalpojums ģimenei un tas mums ir jānodrošina,” pauž Daina Kājiņa.

 

Vecākus, kuriem nepieciešams bērniem garāks dārziņa darba laiks, aicina vērsties pie izglītības iestādes vadītāja

 

Reklāma
Reklāma

Rīgā tiek pētītas vecāku vēlmes un priekšlikumi, salāgojot to ar izglītības iestādes darba laiku un resursiem. Izglītības iestādēm ir tiesības pārtraukt pedagoģisko procesu vasaras laikā, arī saīsināt pedagoģisko procesu līdz 10 stundām dienā ( MK 13. maija noteikumi). Ja nepieciešams pakalpojums 12 stundas, organizēs dežūrgrupas, kuras var izmantot tie vecāki, kuriem nepieciešams pakalpojums visu vasaru, pauž Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pirmsskolu nodaļas vadītāja Iveta Nagla.

Pandēmijas ietekmē pirmsskolas izglītības iestādēs darba laiki nav izmainīti, tomēr bērnu apmeklējums nav liels, tāpēc nolemts ar šīm izmaiņām racionāli izmantot resursus un arī dod iespēju pedagogiem izmantot atvaļinājumu, situāciju Rīgā raksturo Nagla.


Visu raidījumu var noklausīties portālā LSM.lv.