Pērn Latvijā noslīkuši 10 bērni. Lielākā daļa piemājas dīķos

Lai veicinātu drošu atpūtu pie ūdens un mazinātu traģisko statistiku, biedrība "Peldēt droši" sākusi kampaņu "Ja peldēt, tad droši! Nepārvērties slīkonī"
Pērn Latvijā noslīkuši 10 bērni. Lielākā daļa piemājas dīķos

FOTO: Shutterstock.com

Biedrības "Peldēt droši" dibinātāja Zane Gemze atgādināja, ka Latvijā pērn noslīka 10 bērni un kopumā dzīvību zaudēja 128 cilvēki. Biedrība tic, ka, ievērojot vien dažus vienkāršus noteikumus - nepeldēt vienatnē, tumsā, nezināmā peldvietā un alkohola ietekmē, nelaimes var tikt novērstas.
 

2020.gadā noslīkušo bērnu skaits sasniedzis traģiskus apmērus, tas vairāk nekā trīs reizes pārsniedz iepriekšējā gada statistiku. Biedrībā uzsvēra, ka katra zaudēta bērna dzīvība ir tieša vecāku atbildība - bērni ūdenī var atrasties tikai stingrā pieaugušo uzraudzībā.
 

Tāpat valda mīts, ka bīstamākā ir jūra, bet realitātē visbiežāk noslīkst piemājas ūdenstilpēs, nenorobežotos dīķos, ezeros un upēs, piebilda biedrībā.

Reklāma
Reklāma

Biedrības "Peldēt droši" un Latvijas Peldēšanas federācijas rīkotajām lekcijām līdz šim pieteicās ceturtā daļa visu skolēnu - gandrīz 55 000 bērnu, un tiešraides skatījumu skaits sasniedza 60 000. Nodarbības tika īstenotas projektā "Tuvojas vasara - atceries par drošību uz ūdens", ko finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Izmantojot īpaši radītu animācijas īsfilmu, eksperti aicina nepeldēt vienatnē, alkohola reibumā, kā arī izvēlēties drošu peldvietu.