Lina apģērba zīmols “IDYLLO” radījis īpašu kolekciju māmiņām un mazajām modes dāmām

Dabas vieglums apvienojumā ar praktiskā lina šarmu – šādi varētu raksturot apģērba zīmolu “IDYLLO”, kas jau divus gadus aktīvi darbojas Latvijas modes vidē, piedāvājot tīru, taču reizē arī izteiksmīgu dizainu kā svētkiem, tā arī ikdienai. Nupat, tuvojoties Mātes dienai, zīmolam tapusi īpaša apģērbu kolekcija, kurā radīti saskaņoti tērpi gan māmiņām, gan arī mazajām modes dāmām. No 1. maija kolekcija ikvienam interesentam pieejama uzņēmuma mājaslapā.
Lina apģērbu zīmols “IDYLLO” ir tapis 2019. gadā, kad uzņēmuma radītāja Madara Zepa sāka interesēties par pasaules modes zīmolu ražošanas ietekmi uz vidi un globālo sasilšanu. Foto: Linda Lauva; Modeles: Marta Logina ar meitiņām Matildu, Naomiju un Amēliju.

FOTO: Publicitātes foto

Lina apģērbu zīmols “IDYLLO” ir tapis 2019. gadā, kad uzņēmuma radītāja Madara Zepa sāka interesēties par pasaules modes zīmolu ražošanas ietekmi uz vidi un globālo sasilšanu. Foto: Linda Lauva; Modeles: Marta Logina ar meitiņām Matildu, Naomiju un Amēliju.

Kā stāsta zīmola radītāja Madara Zepa, iedvesma un spēks jaunajai kolekcijai galvenokārt nācis no dabas. Madara teic – tas jūtams arī “IDYLLO” lolotajās kleitās un sievietēs tajās – vieglums, brīvība, dabīgums un neaprakstāms skaistums. “Jāatzīst, ka šī jaunā kolekcija man pašai ir visīpašākā – gada sākumā es piedzimu par mammu savai brīnumainajai meitiņai, kas ir mana lielākā iedvesma. Pateicoties viņai, man bija ļoti liela vēlme radīt lina kleitas arī mammu mazajām kopijām, un par šo ideju esmu patiesi laimīga,” viņa stāsta.

Lina apģērbu zīmols “IDYLLO” ir tapis 2019. gadā, kad uzņēmuma radītāja Madara Zepa sāka interesēties par pasaules modes zīmolu ražošanas ietekmi uz vidi un globālo sasilšanu. Realitāte ir skaudra – ik gadu modes industrija rada aptuveni 92 miljonu tonnu atkritumu, tādējādi atstājot aiz sevis postošas sekas. Skaidrs, ka mode nekur nepazudīs, tomēr ir ārkārtīgi būtiski uzņēmējiem meklēt un atrast dabai draudzīgākus variantus, un “IDYLLO” tas ir izdevies.

Realitāte ir skaudra – ik gadu modes industrija rada aptuveni 92 miljonu tonnu atkritumu, tādējādi atstājot aiz sevis postošas sekas.

Pēc kārtīga izpētes darba dzima ideja par apģērbu, kas radīts no organiskā lina – videi draudzīgas alternatīvas sintētiskajiem materiāliem. Turklāt, “IDYLLO” izmantotais lins ir atzinīgi novērtēts Eiropas Savienībā – tam ir OEKO-TEX sertifikāts, kas nozīmē, ka vismaz 70% šķiedru nāk no sertifivētām un kontrolētām bioloģiskajām lauksaimniecībām un, veicot turpmāko izejvielu pārstrādi, ir ievēroti stingri bioloģiskie un sociālie standarti. 

Taču lina salīdzinoši nelielā ietekme uz vidi nav vienīgā auduma priekšrocība. Kā izrādās, linu uzskata par izturīgāko dabīgo materiālu, turklāt, tas ir ļoti elpojošs un patīkams, tam piemīt izcila termoregulācija un tas ir antibakteriāls. 

 “Man ir svarīgi justies sievišķīgi un skaisti, tomēr vienlaikus arī ērti un brīvi. Tāpēc mūsu zīmola dizaini ir šarmējoši vienkārši, lielākoties brīvi krītoši un nepiespiesti,” 

skaidro Madara Zepa. “Ļoti ceru, ka katra sieviete, kas saņems un nēsās mūsu radītās kleitas, jutīs to neaprakstāmi lielo mīlestību, ar kādu radām šos tērpus!”

Reklāma
Reklāma

Ar jauno kolekciju iespējams iepazīties www.idyllo.eu/lv

 

Bildēs: Vinita Vilcāne Krilova, Marta Logina ar meitiņām Matildu, Naomiju un Amēliju. 

Foto – Linda Lauva