Nedēļas nogales naktīs gaidāma spēcīga salna

Naktī uz sestdienu un svētdienu gaisa temperatūra daudzviet Latvijā noslīdēs zem nulles, bet dienas būs visai saulainas un mēreni siltas, liecina sinoptiķu prognozes.
Nedēļas nogales naktīs gaidāma spēcīga salna

FOTO: Shutterstock.com

Maija pirmajās divās diennaktīs gaidāms neliels un mainīgs mākoņu daudzums, pārsvarā bez nokrišņiem. Lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš pāries austrumu vējā. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +2..-3 grādiem; maksimālā temperatūra būs +9..+13 grādi sestdien un +11..+15 grādi svētdien. Piekrastē, vējam pūšot no jūras, naktī būs nedaudz siltāks, dienā - vēsāks laiks nekā citviet valstī.

Pirmdien ciklons var atnest spēcīgu ziemeļu vēju un lietu, ar lielāko varbūtību valsts austrumu daļā. Iespējams arī slapjš sniegs.

4.maija svētkos vējš pierims, saule mīsies ar mākoņiem un vietām uzlīs. Saullēktā gaidāma salna, dienā gaiss iesils līdz +8..+13 grādiem.

Reklāma
Reklāma

Nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē ciklonu ietekmē gaidāms lietus, iespējamas spēcīgas lietavas. Naktis kļūs nedaudz siltākas, dienas laikā gaisa temperatūra gaidāma līdzīga kā iepriekš.