"Ja vecāki atbalstīs..." Šuplinskai īpašs piedāvājums sākumskolas skolēniem

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska rosināja Ministru kabinetā apsvērt iespēju uz trīs nedēļām visā valstī atļaut klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem, lai viņi varētu apgūt attālināto mācību procesa laikā nesaprasto, pierast pie "skolas ritma" un samazinātu spriedzi vecākiem.
Ja vecāki atbalstīs... Šuplinskai īpašs piedāvājums sākumskolas skolēniem

FOTO: Shutterstock.com

Šuplinska uzsvēra, ka 1.-4.klases skolēni klātienes mācībās varētu piedalīties, ja to atbalsta skolēnu vecāki.

Tāpat izglītības un zinātnes ministre rosina palielināt dalībnieku skaitu vienā nodarbības grupā no desmit līdz 20 cilvēkiem formālajā izglītībā, interešu izglītībā un darbā ar jauniešiem ar ierobežotām iespējām. Ministre uzstāja, ja saslimstība svaigā gaisā ir niecīga, tad viņai neesot saprotams, kāpēc Operatīvās vadības grupa kavējas ar cilvēku palielināšanu vienā grupā.


Ministre piebilda, ka mērķēti un kontrolēti atļaut bērniem un jauniešiem pulcēties esot saprātīgāk nekā tagad, kad bērni un jaunieši nekontrolēti tiekas svaigā gaisā pēc savām vēlmēm.


Šuplinska stāstīja, ka līdz šim regulāra testēšana skolās ir būtiski pieaugusi, bet tajā pašā laikā nav atklājusi lielāku Covid-19 pozitīvo testu īpatsvaru. Pēc ministres sacītā, tas ir saglabājies nemainīgs - nepilns pusprocents no visiem saslimšanas gadījumiem.

Reklāma
Reklāma

Kā uzsvēra ministre, jo lielāka testēšanas kapacitāte tiek nodrošināta, jo precīzāka kopaina par saslimstību. Viņa atklāja, ka 12.aprīļa līdz 18.aprīlim tika testēti apmēram 27 000 izglītības darbinieku un 12.klases skolēnu, no kuriem 82 gadījumi bija Covid-19 pozitīvi. Uz kopējā saslimstības rādītāja tie ir 0,3%.

Savukārt iepriekš, marta sākumā, testēti bija nepilni 8000 izglītības darbinieki, no kuriem Covid-19 pozitīvi arī bija 0,3%. Zema saslimstības tendence novērojama arī jaunākajās klasītēs.