Līdz 25. janvārim pagarina iespēju Covid-19 analīzes nodot bez ārsta nosūtījuma

Lai saglabātu iespēju iedzīvotājiem ar saslimšanas simptomiem savlaicīgi veikt Covid-19 analīzes, Veselības ministrija (VM) lēmusi līdz 25.janvārim pagarināt termiņu, līdz kuram uz testu var pieteikties bez ārsta nosūtījuma, ja ir saslimšanas simptomi, informēja VM pārstāve Anna Strapcāne.

Līdz 25. janvārim var pieteikties veikt testu bez ārsta nosūtījuma.

FOTO: Shutterstock.com

Līdz 25. janvārim var pieteikties veikt testu bez ārsta nosūtījuma.

Viņa uzsvēra, ka šajā laikā VM analizēs, vai veidojas rindas uz paraugu nodošanu, lai lemtu par turpmāko rīcību.

Covid-19 analīžu nodošanai var pieteikties, zvanot pa tālruni 8303, kas ir domāts centralizētam pierakstam Covid-19 analīžu veikšanai.

 

Tāpat pierakstu ir iespējams veikt, zvanot uz "Centrālās laboratorijas" tālruni 8330, "E. Gulbja laboratorijas" tālruni 67801112, "MFD Laboratorijas" tālruni 66164606 un "NMS Laboratorijas" tālruni 67144015.

 

Reklāma
Reklāma

Strapcāne informēja, ka pieraksta tālruņu un analīžu nodošanas punktu darba laiki pieejami Nacionālā veselības dienesta mājaslapā, kā arī Covid-19 analīžu nodošanai var pieteikties elektroniski - Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un "E. Gulbja laboratorijas" mājaslapās, kā arī "Centrālajā laboratorijā", rakstot uz e-pastu "analizes@laboratorija.lv" un norādot vārdu, uzvārdu un savu tālruņa numuru, lai laboratorijas darbinieki varēt sazināties ar pieteicēju un vienoties par analīžu nodošanas laiku un vietu.

 

Avots: Jauns.lv