Šodien atsākas attālinātas mācības 5. un 6. klasēm

Izglītības un zinātnes ministrija 6. janvārī, tiešsaistes preses konferencē ziņoja par to, kā iecerēta skolu darbība tuvākajā laikā. 

Izglītības un zinātnes ministrijas iecerē 25. janvārī skolās varētu atgriezties 1.–4., 9. un 12. klašu skolēni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izglītības un zinātnes ministrijas iecerē 25. janvārī skolās varētu atgriezties 1.–4., 9. un 12. klašu skolēni

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska norādīja, ka ministrijas iecerētais piedāvājums, ka pēc 11. janvāra skolās atgriežas jaunāko klašu skolēni un 9. un 12. klašu skolēni nevarēja tikt īstenots. 

Ministre uzsvēra, ka epidemioloģiskā situācija ir jāskatās valsts kontekstā, un šobrīd visas skolas strādā pēc ministrijas izstrādātā B modeļa. “Mēs ceram, ka 25. janvārī būs iespēja atgriezties klātienē 1.– 4., 9. un 12. klašu skolēniem,” norādīja I. Šuplinska. Tālākais būs atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas un robežšķirtne par to, kā mācības tiks organizētas tālāk, būs pavasara brīvlaiks.

1. – 4. klasēm turpinās ziemas brīvlaiks līdz 25. janvārim. Šīm klasēm mācību gads tiks pagarināts vasarā. Tā kā 1.klasei mācību gads ir par vienu nedēļu īsāks nekā pārējiem skolēniem, šogad šis brīvlaiks, kas parasti ir plānots februārī, nenotiks. Mazākajām klasēm ir plānots mācību gada pagarinājums. Ja mācības 25. janvārī nav iespējams uzsākt klātnienē, mācības tiks organizētas attālināti.

5. – 6. klases atsāk mācības attālināti 11. janvārī. 

Reklāma
Reklāma

7. – 12. klases, profesionālās skolas un augstskolas turpina mācības attālināti. Speciālā izglītība turpina mācības klātienē. 

Ministre arī norādīja, kādā kārtībā ir iecerēta klašu atgriešanās skolā – prioritāte ir 1.–4., 9. un 12. klasēm, kā nākamie skolās varētu atgriezties 5. – 6. klašu skolēni, tad 7. – 8. klašu skolēni un tad 10. – 11. klašu skolēni.

Par sejas masku lietošanu skolēniem vadība atkārtoti nav lēmusi.