Hokejs ar draugiem uz piemājas ledus – vai tas ir organizēts sporta treniņš

Ārkārtējai situācijai ieilgstot un noteikumiem mainoties, viens no nemainīgajiem noteikumiem ierobežojumu vidū ir organizētu sporta treniņu atļaušana ārtelpās. Kas tiek saprast ar jēdzienu “organizēti sporta treniņi” un vai, piemēram, hokejs uz piemājas ledus var tikt uzskatīt par organizētu sporta treniņu, Mammamuntetiem.lv skaidro Izglītības un zinātnes ministrijā.

Hokeja spēle starp draugiem nav uzskatāma par organizētu treniņu

FOTO: Shutterstock.com

Hokeja spēle starp draugiem nav uzskatāma par organizētu treniņu

Viena no iespējām saglabāt fizisko un mentālo veselību ir gan sports, gan tikšanās ar citiem cilvēkiem. Kas  sporta jomā ārkārtējās situācijas apstākļos šobrīd ir pieļaujams, bet kas nē?

Vai cilvēki var tikties laukā sporta treniņos?
Jā, treniņi var notikt tikai ārā – organizēti, grupā līdz 10 dalībniekiem + treneris. Nedrīkst tikt izmantotas ģērbtuves. Ja to pieļauj attiecīgās ārtelpas sporta norises vietas platība, vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs, ja dažādu treniņgrupu plūsmas fiziski nepārklājas, kā arī tiek nodrošināta to darbības atsevišķa uzraudzība.

Kas tiek saprasts ar jēdzienu – organizēti sporta treniņi?
Definīcijas ir vairākas, t.sk. - sporta treniņi ir trenera un sportista regulāri atkārtots savstarpējās sadarbības paņēmienu kopums, ar kura palīdzību tiek iegūtas zināšanas, prasmes, iemaņas un sekmēta nepieciešamo fizisko īpašību attīstība. Ja uzsvars uz “organizēts” – tad tas ir process, ko vada treneris, nevis dalībnieki pulcējas katrs atsevišķi, tādējādi veicinot epidemiloģisko prasību neievērošanu/ kontroli.

Vai ierobežojums ir 10 cilvēku grupa?
Jā, treniņi ārā  var notikt organizēti – grupā līdz 10 dalībniekiem + treneris.

Reklāma
Reklāma

Vai, piemēram, te ietilpst arī pārgājieni grupā vairākām mājsaimniecibām kā sports un tādi var notikt?
Nē, privāti pasākumi un privāta pulcēšanās ir aizliegta, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros.

Vai draugu sanākšana kopā un hokeja spēlēšana uz piemājas ledus skaitās kā treniņš?
Nē, tas neskaitās treniņš.

Ārkārtējā situācija ir izsludināta līdz 2021. gada 7. februārim.