Vai šobrīd drīkst doties pastaigāties divatā

Šonedēļ atsākas attālinātās mācības 7.-12. klašu skolēniem. Mammamuntetiem.lv lasītāja jautā – vai skolēni divatā drīkst tikties laukā, svaigā gaisā pastaigāties un komunicēt?

Pastaigas starp vairāku mājsaimniecību locekļiem nav atļautas

FOTO: Shutterstock.com

Pastaigas starp vairāku mājsaimniecību locekļiem nav atļautas

Situāciju skaidro Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders: “Ministru kabineta rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu ļoti skaidri nosaka, ka uz ārkārtējās situācijas laiku ir aizliegti privāti pasākumi un privātas pulcēšanās, izņemot vienas mājsaimniecības ietvaros. Slimības izplatība joprojām pieaug un jebkurš klātienes kontakts ar personām ārpus savas mājsaimniecības palielina infekcijas pārnešanas iespēju, kas savukārt nozīmē nepieciešamību ievērot noteiktos drošības pasākumus ilgāk.”

Tas nozīmē, ka arī pastaigas ārā, svaigā gaisā, piemēram, divu klases biedru starpā, nav atļautas. Tikties ārā uz pastaigām šobrīd drīkst tikai vienas mājsaimniecības locekļi.

Tas nozīmē, ka arī pastaigas ārā, svaigā gaisā, piemēram, divu klases biedru starpā, nav atļautas. Tikties ārā uz pastaigām šobrīd drīkst tikai vienas mājsaimniecības locekļi.

To nosaka Ministru kabineta rīkojuma par ārkārtējās situācijas izsludināšanu punkts 5.4.: “Aizliegt privātus pasākumus un privātu pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros. Ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, pieļaujami apmeklējumi, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros. Bērēs ārtelpās un kristību ceremoniju noturēšanā neatliekamos gadījumos atļauts pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēkiem vienlaikus (neskaitot personas, kas tieši saistītas ar bēru vai kristību norises nodrošināšanu), bet ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, un noteikt, ka pulcēšanās laikā tiek lietoti mutes un deguna aizsegi.”

Reklāma
Reklāma

Ārkārtējā situācija ir izsludināta līdz 2021. gada 7. februārim. 

Par to, kā noritēs izglītības process 1.-6. klasēm, valdība lems šonedēļ.