Izmaiņas nosūtīšanas kārtībā uz bērnu psihiatra ambulatoro konsultāciju

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā no 1. septembra uz ambulatoro konsultāciju pie bērnu psihiatra varēs pierakstīties tikai ar ģimenes ārsta vai ārsta-speciālista izsniegtu pamatotu e-nosūtījumu, kas satur informāciju par to, kādēļ pacientam nepieciešama bērnu psihiatra konsultācija. 

BKUS Autisma kabinets

FOTO: Mammamuntetiem.lv

BKUS Autisma kabinets

Ņikita Bezborodovs, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs: “E-nosūtījums nepieciešams, lai būtu iespēja veikt gaidītāju rindas izvērtēšanu un pacienti, kuriem bērnu psihiatra konsultācija ir nepieciešama steidzamāk, to varētu saņemt ātrāk.”

E-nosūtījumā jāiekļauj konsultācijas nepieciešamības pamatojums, detalizēti aprakstītas pašreizējās sūdzības, kā arī iepriekš veikto izmeklējumu un terapiju apraksti. Tie e-nosūtījumi, kuri nesaturēs nekādu informāciju par bērnu psihiatra konsultācijas nepieciešamību, netiks pieņemti, un par to tiks informēts pacienta likumiskais pārstāvis vai pacients, aicinot sazināties ar ārstu, lai papildinātu e-nosūtījumu ar iztrūkstošo informāciju. 

Savukārt tie e-nosūtījumi, kuros iekļautā informācija nebūs pietiekama, lai noteiktu steidzamības pakāpi, tiks pieņemti, tomēr jāņem vērā, ka pacientiem uz konsultāciju var nākties gaidīt ilgāk. 

Atgādinām, kā e-nosūtījums ir nepieciešams pirmreizējiem pacientiem, kā arī pacientiem ar pārejošiem psihiskiem traucējumiem, kuri iepriekš konsultēti, bet nav bijuši pie psihiatra ilgāk kā 1 gadu. E-nosūtījums nav nepieciešams - hroniskiem pacientiem un pacientiem ar pārejošiem psihiskiem traucējumiem vienas ārstniecības epizodes ietvaros (1 gada laikā kopš iepriekšējās konsultācijas).

Visi pacienti, kuri pašlaik jau atrodas gaidīšanas rindā pie bērnu psihiatra, tiks pieņemti rindas kārtībā kā iepriekš, jauns nosūtījums nav nepieciešams.

 

Reklāma
Reklāma