Ministru prezidents: Latvija pēc 10-15 gadiem attīstībā būs virs Eiropas vidējā līmeņa

Latvija pēc 10-15 gadiem attīstībā pārsniegs Eiropas vidējo līmeni, sestdien partijas "Vienotība" kongresā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

FOTO: Shutterstock.com

Viņš norādīja, ka patlaban Latvija augsto tehnoloģiju eksportā ir līdere - tas ir valsts pelnošākais eksports. Viņš atzīmēja, ka Latvijā to līdz galam vēl neapjēdz, bet Latvija pēdējo 10-15 gadu laikā ir attīstījusies strauji. Valstij ir uzņēmumi, kas rada starptautiski pieprasītas sarežģītas un augstas tehnoloģijas.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvija pēc 10-15 gadiem būs virs vidējā līmeņa attīstības jomā Eiropā un turpinās to pilnveidot.

Atskatoties uz pēdējo pusotru gadu un tajā paveiktajiem darbiem, Kariņš atzīmēja, ka gan partija, gan valdība ir guvušas vairākus panākumus. Kā prioritāti politiķis norādīja sakārtoto finanšu sistēmu, kuras rezultātā Latvijas starptautiskais kredītreitings ir sasniegts labākajā līmenī, kāds līdz šim bijis.

Kariņš uzsvēra, ka valstij ir nepieciešama administratīvi teritoriālā reforma. Viņš norādīja, ka valsts nevar attīstīties vienmērīgi, ja valstī ir pašvaldības ar tūkstotis cilvēkiem bez jebkādas nozīmīgas nodokļu bāzes. Tādas ir vairāk nekā 50 pašvaldības. "To mēs definējām, un to mēs izdarījām," norādīja ministru prezidents.

Reklāma
Reklāma

Tāpat Kariņš pauda, ka Latviju vienlaikus ar citām pasaules valstīm skāra Covid-19 pandēmija. Pēc viņa teiktā, neskatoties uz to, ka neviens pandēmijas pārmaiņām nebija gatavs, Latvija bez jebkādiem priekšrakstiem spēja reaģēt. Viņš uzsvēra, ka valdība centās domāt soli uz priekšu - pieņemot lēmumus šodien, par labu rītdienai.

Viņš atzina, ka Latvijas saslimstības zemais reitings ir valsts un valsts iedzīvotāju kopīgais nopelns. "Mēs kā tauta esam pierādījuši sev un pasaulei, atkal un atkal - kad jārīkojas, mēs spējam rīkoties un ļoti atbildīgi attiekties pret doto uzdevumu," sacīja ministru prezidents.

Pilnu materiālu lasiet: www.jauns.lv