Ģimenes atziņas 2020. Kāda ir tavējā?

2020. gads un īpaši pandēmijas laiks katram no mums radījis savu noskaņu, neierastu dienas ritējumu, izaicinājumus un pārdomas. Ko tu par sevi un savu ģimeni esi jaunu uzzinājis un iemācījies? Dalies un piedalies Mammāmuntētiem.lv akcijā! 

Ikviena iesūtītā Covid-19 laika atziņa piedalās Mammamuntetiem.lv rīkotajā konkursā, lai iekļūtu domugraudu krājumā #ĢimenesDienaKatruDienu2020. Krājumā tiks publicētas vismaz 100 atziņas! Foto: Laura Appena

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ikviena iesūtītā Covid-19 laika atziņa piedalās Mammamuntetiem.lv rīkotajā konkursā, lai iekļūtu domugraudu krājumā #ĢimenesDienaKatruDienu2020. Krājumā tiks publicētas vismaz 100 atziņas! Foto: Laura Appena

Akcija “Mana atziņa 2020” ir aicinājums ģimenes cilvēkiem – mammām, tētiem, omītēm, vectētiņiem, arī mīļām māsīcām, onkuļiem vai citiem radiniekiem – pastāstīt, ar kādām domām, sajūtām un secinājumiem ir pavadīts pandēmijas laiks. Kā mums, Latvijas ģimenēm, ir klājies Covid-19 gadā? Un ko vērtīgu no šī laika varam paņemt sev līdzi? Tāpat aicinām akcijā iesaistīties speciālistus, kuru ikdienas darbs ir saistīts ar ģimenēm.

Ikviena iesūtītā Covid-19 laika atziņa piedalās Mammamuntetiem.lv rīkotajā konkursā, lai iekļūtu domugraudu krājumā #ĢimenesDienaKatruDienu2020. Krājumā tiks publicētas vismaz 100 atziņas!

Divi aforismu autori balvā saņems īpašu fotosesiju dokumentālajā žanrā, ko veidos fotomākslinieki Artūrs Ķipsts un Laura Appena. 

Veidojam Covid-19 gada atziņu krājumu kopā! 
Kāpēc tas ir svarīgi? 

-Pandēmija ir mums līdz šim nepiedzīvots notikums un ir svarīgi apkopot, kā ģimenēm ir klājies. 
-Gaišās domas, kas šajā laikā raisījušās, spēj stiprināt citus.
 -Arī grūtā pieredze, kam iets cauri, citiem var kļūt par iedrošinājumu.
-Veidojot domugraudu krājumu, kopīgi atklāsim, par ko ģimenes raud un priecājas, kas izrādījies svarīgs un kas nē. Atziņu grāmata savā ziņā kļūs par šī laika vēstures liecību, kas atklās, cik liels spēks ir ģimene.

Lai piedalītos konkursā:

-Sūti savu Covid-19 gada atziņu līdz 10. augustam uz epastu fonds@mammamuntetiem.lv.
-Atziņas garums nedrīkst pārsniegt 4 teikumus (bet drīkst būt īsāks).
Pieteikumā norādi:
-kā vēlies, lai, publicējot atziņu, tiktu norādīts tās autors;
-savu kontaktinformāciju (vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un telefona numuru);
novadu vai pilsētu, kurā dzīvo;
-savu izvēli – pretendēt vai ne uz balvu (ģimenes fotosesija dokumentālajā žanrā). 

Atceries, ka šajā konkursā vecuma ierobežojuma nav – iesūtīt atļauts arī bērnu izteicienus par pandēmijas laiku.

Reklāma
Reklāma


Ja savu atziņu publicē sociālajos tīklos, izmanto tēmturi #ĢimenesDienaKatruDienu2020.

Vērtēšana:
-Iesūtītās atziņas vērtēs 5 cilvēku žūrijas komisija. Žūriju veido vecāku organizācijas radošā komanda;
-Krājumā iekļaus vismaz 100 atziņas, kas rosina pārdomas par to, kur rast spēku grūtos brīžos, stāsta par ģimenes spēku un vērtībām, var kalpot kā stiprinājums citās sarežģītās dzīves situācijās vai pat noderēt kā vēlējums, apsveicot sev tuvus cilvēkus svētkos. 


Papildinformācija Konkursa dalībnieki var pretendēt ne tikai uz atziņu iekļaušanu virtuālajā krājumā #ĢimenesDienaKatruDienu, bet arī uz iespēju iesaistīties īpašā fotosesijā – ģimenes ikdienas gaitu iemūžināšanā dokumentālā foto žanrā. Proti, fotogrāfs viesojas pie ģimenes vienu vai pat vairākas dienas, fiksējot ģimenes tipiskas (nevis pozētas) dienas mirkļus. Ģimenes atziņu konkursā fotosesiju balvā varēs iegūt divas ģimenes no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem. 
Labākās ģimenes bildes un atziņas iekļautas ceļojošajā izstādē – tā būs aplūkojama gan interneta medijos, gan drukātā formātā dažādās publiskās vietās. 

 

Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv rīkotajā akcija “Mana atziņa 2020” norisinās ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu.