Vairākās pašvaldībās skolēnu ģimenēm nodrošinās iespēju saņemt siltas pusdienas

Vairākās pašvaldībās skolēnu ģimenēm nodrošinās iespēju saņemt siltas pusdienas. Pārsvarā atbalstu piedāvās trūcīgām, mazturīgām un tagad krīzes situācijā nonākušām ģimenēm. Citviet izsniegs dāvanu kartes pārtikas veikalā vai piegādās pārtikas pakas. Pašvaldību savienība informē, ka nodrošināt siltas pusdienas ir ļoti sarežģīti. Turklāt galvenais esot atbalstīt grūtībās nonākušos un sociālie dienesti to darījuši jau pirms tam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vairākās pašvaldībās lemj par pārtikas pabalstiem vai bezmaksas pusdienām grūtībās nonākušām skolēnu ģimenēm. Liepājas pašvaldības ārkārtas sēdē plāno maznodrošinātu un trūcīgu skolēnu ģimenēm, audžuģimenēm un bērniem ar invaliditāti piešķirt dāvanu kartes pārtikas veikalā 25 eiro vērtībā. Savukārt, Ventspilī lēmums jau pieņemts. Tur šādām ģimenēm būs pieejama zupas virtuve, stāsta Sociālā dienesta vadītāja Kristīne Šteinberga.

"Mēs aicinām jebkuru vērsties sociālajā dienestā. Būs iespēja pamatvajadzības nodrošināt. Pašvaldība katrā ziņā padomās par to. Jā, tas būs zupas virtuves pakalpojums. Protams, bez cilvēku pulcēšanās uz vietas kādā telpā. Tiek uz mājām izsniegti produkti nedēļai. Gan trūcīgas, gan maznodrošinātas ģimenes, gan jebkura ventspilnieku ģimene, kura nonākusi krīzes situācijā, ir aicināta," saka Šteinberga.

 

Vairākās pašvaldībās lemj par pārtikas pabalstiem vai bezmaksas pusdienām grūtībās nonākušām skolēnu ģimenēm. 

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt Cēsu pašvaldībā plānoja kādas skolas virtuvē gatavot pusdienas un piegādāt uz mājām skolēniem, kam nepieciešams. Bija atrasti arī brīvprātīgie. Tomēr neviena ģimene šim atbalstam nepieteicās. Turpretī Līgatnes domē lēma brīvpusdienas uz mājām nepiegādāt. Tomēr sociālais dienests turpinās palīdzēt grūtībās nonākušām ģimenēm, stāsta domes izglītības un jaunatnes lietu speciāliste Dace Bērziņa. Šīm ģimenēm tāpat kā iepriekš piegādā pārtikas pakas. Turklāt tagad palīdzību var saņemt arī krīzes situācijā nonākušie. Latvijas Pašvaldību savienībā apgalvo, ka pilnīgi bez atbalsta grūtībās nonākušie nepaliks nevienā Latvijas novadā. Tomēr silta ēdiena piegādi ir ļoti sarežģīti noorganizēt, tāpēc daudzas pašvaldības to, visticamāk, nedarīs.


Visu rakstu var izlasīt portālā LSM.lv