No apaļuma var arī neizaugt. Virssvara kabinets bērniem

Bērna uztura paradumu veidošanā ģimenes loma ir vislielākā. Pirmkārt, vecāki ir tie, kuri ar savu piemēru gan bērnam šos paradumus ierāda, gan arī iegādājas noteiktus produktus. Otrkārt, uztura paradumi – ko un kā mēs ēdam, ir daļa no ģimeni raksturojošām un vienojošām nostādnēm un vērtībām, tāpēc bērns to ietekmei vistiešākajā veidā ir pakļauts jau kopš mazotnes un mainīt savu ēdienkarti un uztura principus viņam vienam pašam ir ļoti grūti vai pat neiespējami.  Treškārt, neskaitāmos zinātniskos pētījumos pierādīts - bērniem un jauniešiem ar palielinātu ķermeņa masu un aptaukošanos ir lielāka varbūtība to saglabāt arī pieaugušā vecumā un agrīni saslimt ar cukura diabētu un sirds asinsvadu slimībām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tieši ar šādu mērķi – pievērst profesionālu uzmanību bērnu un jauniešu palielināta svara profilaksei, uztura nozīmei svara korekcijā, nepareizu ēšanas paradumu izraisītām veselības problēmām, virssvara saistībai ar psihoemocionālo veselību, piedāvājot veselīga dzīvesveida un svara kontroles prasmju apgūšanu ģimenēm, kurās aug bērni (no zīdaiņa vecuma līdz 18 gadiem) ar paaugstinātu ķermeņa svaru,  SIA „Rīgas veselības centrs”  Rīgas domes Labklājības departamenta projekta “Mēs par veselīgu Rīgu!” ietvaros piedāvā BEZMAKSAS pakalpojumu* - “Virssvara kabinets bērniem, iekļaujot ģimeņu izglītošanu”.


Pakalpojuma “Virssvara kabinets bērniem, iekļaujot ģimeņu izglītošanu” ietvaros multiprofesionāla speciālistu komanda (fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, fizioterapeits, uztura speciālists un psihologs) katrai ģimenei bez maksas nodrošina 6 - 8 nedēļu programmu - 32 kontaktnodarbības (viena 60 minūšu ilga nodarbība paredzēta 5 ģimenēm).  


Svetlana Ņikitina – Ivanova, SIA “Rīgas veselības centrs”  psiholoģe: “Viens no virssvara iemesliem ir mīlestības trūkums, neprasme un nespēja izpaust savas un pieņemt otra cilvēka emocijas. Kā tas notiek? Vecāki nereti tā vietā, lai sniegtu bērnam emocionālu vai psiholoģisku atbalstu, mudinātu viņu runāt par savām emocijām (dusmām, satraukumu, bailēm utt.), nereti ‘aizbāž’ viņam muti (vārda tiešā un pārnestā nozīmē) ar kādu našķi – konfekti, čipsus. Un bērns iemācās – ja ir stress, lai sevi nomierinātu, ir kaut kas garšīgs jāuzēd. Un tā tas turpinās arī pieaugušā vecumā. Ņemot vērā, ka bērnudārza gaitas ir saistītas gan ar dažādiem emocionāliem pārdzīvojumiem, gan jaunām ēšanas un našķošanās pieredzēm, bērna veselīgiem uztura paradumiem un svara kontrolei šajā periodā ir īpaša nozīme.”

Reklāma
Reklāma


Pieteikšanās un papildu informācija: 
e-pasts: svars@rigasveseliba.lv; mob. tel.: 29502008
Nodarbību grafiks atrodams mājas lapas www.rigasveseliba.lv sadaļā „Projekti”.
Informācija par šo un citām projekta aktivitātēm pieejama arī mājas lapā www.veseligsridzinieks.lv

*Pakalpojums tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 “Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” ietvaros.