Rīgas 197. pirmsskolas izglītības iestādes grupa “Saulespuķe” bērni piedalās konkursā

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Rīgas 197. pirmsskolas izglītības iestādes grupa “Saulespuķe” (5 - 7 gadi)  bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam. 

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Rīgas 197. pirmsskolas izglītības iestādes grupa “Saulespuķe” (5 - 7 gadi)  bērni piedalās konkursā daloties ar savām domām.

Alise Daukuļa: Ziedi raud, koki kliedz, bet mēs nedzirdam... Mēs darām pāri dabai, es negribu būt tāda...

Krāsains plastmasas lietus ir skaists, bet es negribu tādu redzēt nekad!

Alise Zorina: Visi būs priecīgi, ja lietutiņš būs labs... Es baidos no plastmasas lietus... Tagad es nedusmojos, kad līst, lai koki dzer...

 Mikaela Bethere: Cik labi, ka tagad visi zina, ka plastmasas lietus ir slikts! Visi mākonīši dāvina ūdens lāses... man patīk lietus, es staigāšu ārā ar baloniem un suni.

Tomass Liesma: Es savākšu plastmasas pudeles, lai mežā un pilsētā būtu tīri, vēja putns var man palīdzēt.

Valērija Petrušina: Negribu redzēt plastmasas lietu pa logu! Gribu, lai visi dzīvnieki, putni, koki, puķes un visi, visi būtu veseli! Lai koki būtu krāsaini rudenī, negribu redzēt krāsainas plastmasas pudeles uz zemes un mežā! Gribu, lai izgatavotu daudz plastmasas rotaļlietas no vecas plastmasas.

Gustavs Ūzuliņš: Mēs ar draugu par tīru dabu, pret plastmasas lietu. Mums patīk spēlēt bumbu tīrā parkā.

Mareks Seleckis: Ja mest plastmasas pudeles visur, var pārvesties par cūkmenu! Es ar mammu atradu maisu ar plastmasas pudelēm pie mājas, mēs to paņēmām un izmetām dzeltenajā konteinera.

Kokam patīk sniegpārslas un man arī! Plastmasas sniegpārslas var uzdāvināt tikai plastmasas eglītei ziemassvētkos.

Elīna Kudrjavceva: Visiem būs slikti, ja līs plastmasas lietus. Nē, nē, nē... labāk aizsargāsim dabu, tā ir skaista. Mana Latvija ir tāda skaista!

Alise Novika: Mēs pārstrādāsim visu plastmasu, izdomāsim tādas mašīnas... lai stāv ārā

Veronika Gluško: Man patīk dzīvot mūsu pasaulē! Man patīk sarkanas, rozā, dzeltenas, zilas, zaļas, violetas, oranžas pogas. Bet es negribu, lai tādas pogas kristu no debesīm.

Ēvalds Stumbris: Ja mēs tālāk piesārņosim dabu, mēs visi nomirsim... un būs tukša planēta.

Reklāma
Reklāma

Jūlija Borisenkova: Man ir krāsainas plastmasas krelles. Es pati tās taisīju. Bet es negribu, lai mākoņi dāvinātu plastmasas krelles, tās ir sliktas dāvanas ... un dzīvniekiem un mums būs slikti.

Cik labi, ka vēja putns visiem pastāstīja, ka plastmasas lietus nepatīk kokiem! Tagad koki būs dzīvi un skaisti! Un mēs būsim laimīgi.

Mihails Medjuks: Kokiem patīk ūdens lietus, bez tā viņi nevar dzīvot.

Arina Saškina: Mums jādomā par saviem bērniem. Es gribu, lai mana meita dzīvotu tīrā, skaistā Latvijā! Es viņai pirkšu jogurtu, bet plastmasas pudelīti izmetīšu miskastē. Es viņai pastāstīšu šo pasaku, paskaidrošu, kāpēc plastmasa ir kaitīga.

Raimonds Rags: Mākonītis bija bēdīgs, ka kokam nepatīk plastmasas lietus, bet pēc tam laimīgs, ka var dāvināt ūdens lietu. Man patīk šī pasaka.

Nikola Sevastjanova: Negribu, lai mākonīši taisītu plastmasas lāses. Cik labi, ka līst parastais lietus, visi var padzerties – koki, putni, kaķi.

 

 

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”