Dobeles novada pirmsskolas izglītības iestāde "Ābolītis", grupiņa"Bitītes" bērni piedalās konkursā

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Dobeles novada pirmsskolas izglītības iestāde "Ābolītis", grupiņa"Bitītes"  bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam. 

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Mēs esam viena no daudzajām Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēm Latvijā. Mūsu iestādei ir dots nosaukums Ābolītis, bet mēs paši esam "Bitītes".

Vēlējāmies piedalīties Jūsu piedāvātajā konkursā "UZLIEC PAUZI PLASTMASAI", jo tā dod iespēju atkal uz brīdi apstāties un vēlreiz padomāt par lielo pasaules problēmu - PLASTMASA. Visa grupa kopīgi noklausījāmies pasaku "Plastmasas lietus". Daudzus piemērus stāstījām no pašu redzētām atkritumu nekārtībām Dabā. Secinājām, ka šīs nekārtības ir radījuši cilvēki - gan lieli, gan mazi. Pārrunājām iespējas par katra atbildību un rīcību, lai samazinātu plastmasas nokļūšanu DABĀ. Savā grupas kopdarbā vēlējāmies parādīt SIRDS lietu, kurš līs mūžīgi pār mūsu mīļo dzimteni LATVIJU. Mēs katrs ar savām zīmētajām, grieztajām un līmētajām SIRSNIŅĀM dodam svētu solījumu ik dienu rīkoties tā, lai pēc iespējas mazāk nodarītu jebkādu kaitējumu mūsu DABAI, mūsu LATVIJAI.

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

Reklāma
Reklāma

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”