Zilās grupas bērni satraucas par vidi. Konkursa darbs

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Rīgas privātās pirmsskolas izglītības iestādes „Varavīksne”  Zilās grupas bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēma par atkritumiem, plastmasu mūsu grupiņai un pirmsskolai ir ļoti aktuāla! Arī pirms šī konkursa grupā „uzlikām pauzi” savām plastmasas krūzītēm, kuras nomainījām pret stikla, māla.
Lasot pasaku, bērniem bija vēl lielāka interese par plastmasas kaitīgumu, tāpēc skatījāmies daudz video par to kā atkritumi nonāk okeānos, kas notiek ar zivīm, kā plastmasa nodara ļaunumu dzīvniekiem.


Bērni aizdomājās arī par tiem kokiem, kuri izskatās nokaltuši, varbūt viņi saņēmuši plastmasas lietu?
Noskaidrojām, ka jāpaiet 100 gadiem, lai sadalītos 1 plastasas maisiņš. 
Jāsaka, ka tieši plastmasas maisiņi radīja vislielāko satraukumu un bērni arī vecākiem stāstīja par to, kāpēc nepieciešami savi auduma maisiņi. Kopumā mēs esam dabai draudzīga pirmsskola. Lai vēl vairāk aktualizētu plastmasas kaitīguma tēmu, aicinājām visus pirmsskolas vecākus nākamajās iepirkšanās reizēs, izmantot savus auduma maisiņus!


Bērni ir mūsu nākotne, man prieks, ka mūsu grupiņas bērni satraucas par videi aktuālām tēmām un aicina arī savus ģimenes locekļus iesaistīties.


Mūsu radošais darbs ir veidots no plastmasas kaitīgajiem maisiņiem kā krāsains lietus. Putnam un mākonim izmantojām kaut ko „draudzīgāku” – avīzi un audumu.

 

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs